Υποχωρεί κι άλλο η τιμή του μπρεντ

Υποχωρεί κι άλλο η τιμή του μπρεντ

 

 

 

Νέα πτώση 1% σημείωνε το πρωί η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ στα συμβόλαια παράδοσης τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στα 46,10 δολάρια το βαρέλι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
 
Απώλειες καταγράφει και η τιμή του αμερικανικού αργού, που υποχωρούσε νωρίτερα κατά 55 σεντς στα 45,34 δολάρια το βαρέλι.
 
Οι τιμές των εμπορευμάτων συνολικά δέχθηκαν πιέσεις, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
 
«Υπάρχει σαφέστατα μια επιδείνωση του κλίματος έναντι των βιομηχανικών αγαθών και εκτιμώ ότι αυτή η επιδείνωση επηρεάζει σήμερα και το πετρέλαιο», παρατηρεί ο Μάικλ ΜακΚάρθι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets in στο Σύδνεϋ.
 
Αναλυτές της Nomura εκτιμούν ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα σταθεροποιηθεί περίπου στα 45 δολάρια το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. «Η τελευταία μας εκτίμηση για το πετρέλαιο μπρεντ είναι ότι η τιμή του θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 45 δολαρίων το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.