Δωρεάν διαδίκτυο ή υπολογιστή ή tablet για δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Δωρεάν διαδίκτυο ή υπολογιστή ή tablet για δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

 

 

 

Από την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» για να αποκτήσουν δωρεάν διαδικτυακή σύνδεση ή φορητό υπολογιστή ή tablet.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το πρόγραμμα αφορά τις περιφέρειες που καλύπτονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση»:
 
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.
 
Οι δικαιούχοι μπορούν να εκτυπώνουν το κουπόνι στον ιστότοπο www.e-inclusion.gr, θα επισκέπτονται ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για να αποκτήσουν: 
 
Συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης, κινητή ή σταθερή, μέχρι 12 ευρώ το μήνα
Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop αξίας μέχρι 230 ευρώ).
 
Υπηρεσίες υποστήριξης- κατάρτισης σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κατ' οίκον μέχρι 60 ευρώ
 
Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους είναι αντίστοιχα η 14η και 28η Ιανουαρίου. Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
 
Η δράση έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.
 
Στο ίδιο πλαίσιο ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Rural Broadband», έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.
 
Ακόμα, το έργο για την παροχή δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους δήμους της χώρας, καθώς και σε πανεπιστημιακούς χώρους και νοσοκομεία, το οποίο έχει προϋπολογισμό 18,4 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.