Σήμερα η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων Επικρατείας

Σήμερα η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων Επικρατείας

 

 

 

 

Ημέρα ανακοίνωσης των ονομάτων των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας είναι η σημερινή για τα κόμματα.
 
Στη ΝΔ επικεφαλής θα είναι ο πρώην πλέον πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκης, ενώ στις υπόλοιπες τρεις, πιθανότατα και εκλόγιμες θέσεις θα είναι ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης, ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου.
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επικεφαλής του Επικρατείας θα είναι ο διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού καθηγητής Κ. Τσουκαλάς. Σε μια εκλόγιμη θέση αναμένεται να βρεθεί και ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις ισχύει η δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι οι σύμμαχοι είναι «καλοδεχούμενοι να μοιραστούν ευθύνη και να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους, και να διεκδικήσουν τη κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας», συνεπώς δεν θα είναι στο Επικρατείας. Η προσπάθεια που έχει καταβληθεί είναι το ψηφοδέλτιο να πλαισιώσουν υποψήφιοι εκτός πολιτικής με ειδικό βάρος ο καθένας στο τομέα του, ώστε το Επικρατείας να αποτελέσει και το «βαρύ πυροβολικό» του κόμματος στην επικείμενη εκλογική «μάχη». 
 
Σύμφωνα με τη naftemporiki,στην προεκλογική ατζέντα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινά από σήμερα  διήμερη περιοδεία (12-13 Ιανουαρίου) σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία και στις 19.00, θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac στα Γιάννενα. Αύριο Τρίτη στις 19:00, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο.
 
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε στελέχη των μαζικών κοινωνικών κινημάτων, στο ξενοδοχείο Caravel, στις 18:30. Ο Στ. Θεοδωράκης  θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού από τη Λάρισα, ενώ στις 12:00 στο Divani Palace, θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο Γ.  Παπανδρέου θα μιλήσει στις 18:00 στη Λαμία, στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ο Φ. Κουβέλης και ο συνεπικεφαλής του σχήματος Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ Ν. Χρυσόγελος, θα παρουσιάσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις 12:00 στην Αγ. Κωνσταντίνου.