Ραβανί
Υλικά:
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
3 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
1 κουταλάκι σόδα
1 φλυτζάνι βούτυρο
2 βανίλλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο πολύ καλά
Βάζετε σε ένα μπωλ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά και τα προσθέτετε στο βούτυρο
Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλλιες και το σιμιγδάλι
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Ρίχνετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ
Βουτυρώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι
Όταν το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνετε από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι προσεχτικά