250 Τήνιοι θα φιλοξενηθούν στο αρματαγωγό πλοίο ΧΙΟΣ που κατέπλευσε στο λιμάνι του νησιού

250 Τήνιοι θα φιλοξενηθούν στο αρματαγωγό πλοίο ΧΙΟΣ που κατέπλευσε στο λιμάνι του νησιού

 

 

 
 
Στο νησί της Τήνου βρίσκεται από χθες το βράδυ το αρματαγωγό πλοίο ΧΙΟΣ προκειμένου να φιλοξενήσει περίπου 250 άτομα. 
Το νησί της Τήνου είναι ο μεγάλος "ηττημένος" από την κακοκαιρία που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα την χώρα μας. Μπορεί η δυνατή χιονόπτωση να τύλιξε το νησί στα λευκά, χαρίζοντας στους κατοίκους του "λευκές μέρες" που όμοιές τους είχε χρόνια να δει το νησί, ωστόσο βύθισε την Τήνο στο σκοτάδι μετά την σοβαρή βλάβη που προέκυψε στο δίκτυο της ΔΕΗ. Παράλληλα πολλά ορεινά χωριά της παρέμειναν αποκλεισμένα. 
 
 
Χθες, το νησί κηρύχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ μετά από σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα χωρίς ρεύμα, η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά στο νησί καθώς στις 19:44 το απόγευμα πήραν ρεύμα τα χωριά Πάνορμος και Υστέρνια. Λίγο αργότερα, περί τις 21:50 αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και στην πόλη της Τήνου.
 
 
«Η πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε τις Κυκλάδες με ισχυρές χιονοπτώσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτή, ανέδειξαν ανάγλυφα τις συνέπειες της έλλειψης ουσιαστικής ενεργειακής αυτονομίας και πολιτικής προστασίας στα νησιά μας που επιτείνεται από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.  
 
 
"Η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, η ελλιπής συντήρηση των δικτύων και των υποδομών, μετά από ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω της δύο νησιά (Άνδρο και Τήνο) σοβαρά χτυπημένα. Τα αντανακλαστικά των αρμοδίων υπουργείων Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης καθώς και της περιφερειακής αρχής πρέπει να οξυνθούν για να ανταποκριθούν όσο πιο άμεσα γίνεται στις ανάγκες σε ηλεκτρικό, ύδρευση και γενική τροφοδοσία των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί, τόσο σε εξοπλισμό και μηχανήματα όσο και για την καταγραφή των όποιων ζημιών σε ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες, κτλ. Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Τήνου την τρίτη μέρα οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων που ανέκυψαν" καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Δείτε επίσης: