Αποκλεισμένα 17 χωριά σε Άνδρο και Τήνο (φωτο)

Αποκλεισμένα 17 χωριά σε Άνδρο και Τήνο (φωτο)

 

 

 

Στον πάγο εξακολουθεί να είναι η χώρα μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις κρατούν πολλά χωριά της ορεινής Ελλάδας αποκλεισμένα, ενώ τα χιόνια τύλιξαν στα λευκά και νησιά των Κυκλάδων, προκαλώντας ιδιαίτερα προβλήματα. Εννέα χωριά είναι μέχρι στιγμής αποκλεισμένα στην Άνδρο και 8 χωριά στην Τήνο, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Άνω Σύρο. Στη Μύκονο αυτή την ώρα το θερμόμετρο δείχνει 4 βαθμούς κελσίου με real feeling -1, ενώ στα ορεινά της τμήματα η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.
 
 
Στην ορεινή Άνδρο που το χιόνι φτάνει τα δύο μέτρα είναι αποκλεισμένα τα χωριά Αποικία, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πίτροφος, Παλαιοχώρα, Απρόβατο και Άρμη. Στην Τήνο είναι αποκλεισμένα τα χωριά Φλατάδος, Στενή, Τριπόταμος, Καρδιανή, Υστέρνια, Πάνορμος, Πύργος και Κώμη. 
 
 
Στην Σύρο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του παγετού με απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Κυκλάδων για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από το πρωί έως τις 8 το βράδυ στην περιοχή της Άνω Σύρου από τη θέση «Καμάρες» και άνω.
 
 
Πατήστε στις παρακάτω φωτογραφίες για να δείτε εικόνες από τα χιονισμένα χωριά και παραλίες. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από χρήστες του facebook στην σελίδα Τήνος - Τinos island Greece
 
 
Στενή Στενή
Υστέρνια Υστέρνια
Μύλος Μύλος
Άγιος Φωκάς Άγιος Φωκάς
Στον δρόμο προς τον Πύργο Στον δρόμο προς τον Πύργο