Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα

 

Υλικά (υλικά για 2 μερίδες)
 
6 Ασπράδια Μαρέγκα
4 Κρόκοι
150γρ. Βούτυρο
250γρ. Κουβερτούρα (70% Κακάο)
100γρ. Μπισκότα της αρεσκείας μας
100γρ. Φουντούκια ή αμύγδαλα
 
Εκτέλεση
 
Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μαρέγκα.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού λιώσουν ρίχνουμε και τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό, το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενοποιηθεί.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε στο μπολ μας μια κουταλιά μείγμα μπισκότου, δύο κουταλιές μους, ξανά μπισκότου, ξανά μους και στο τέλος πάλι μπισκότου.