Δύο μέτρα χιόνι στην Άνδρο, βυθισμένη στο σκοτάδι η Τήνος

Δύο μέτρα χιόνι στην Άνδρο, βυθισμένη στο σκοτάδι η Τήνος

 

 

(φωτογραφία tinostoday.gr)
 

Σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση του νησιού της Τήνου, προκάλεσε η κακοκαιρία. Από χθες, ημέρα των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου το νησί έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Το πυκνό χιόνι ύψους δύο μέτρων που έχει καλύψει το οδικό δίκτυο της Άνδρου καθιστά αδύνατη μέχρι στιγμής την πρόσβαση των μηχανημάτων και των συνεργείων της ΔΕΗ στον υποσταθμό από τον οποίο τροφοδοτείται με ρεύμα το νησί της Τήνου.
 
 
Αρκετά χωριά έχουν αποκλειστεί από το χιόνι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν ερπυστριοφόρα που έχουν φθάσει στο νησί από την Αθήνα.
 
 
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Τήνου παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Σίμου Ορφανού καθώς και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 
 
 
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης «η κατάσταση είναι δύσκολη, καταβάλλεται όμως κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταδιακή επίλυση  των προβλημάτων».