Με… «ρομαντική» διάθεση η κοπή της βασιλόπιτας στο Δημαρχείο

Με… «ρομαντική» διάθεση η κοπή της βασιλόπιτας στο Δημαρχείο

 
 
Μπορεί η βλάβη που υπήρξε στο σύστημα φωτισμού της Δημαρχείας να εμπόδισε τα φώτα να ανάψουν, ανήμερα της ημέρας των Φώτων, σήμερα το πρωί στην Δημαρχεία, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον κόσμο να παρευρεθεί να ανταλλάξει ευχές και να ψάλλει τα κάλαντα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό, ωστόσο αμέσως μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων οι Μυκονιάτες παραδοσιακά γέμισαν το Δημοτικό Κατάστημα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για την Κοπή της Βασιλόπιτας. 
 
 
"Καλή χρονιά, υγεία και προκοπή" ευχήθηκε υπό το φως των κεριών, αμέσως μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Ιερό Κλήρο του νησιού, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς κι συνόδευσε τις ευχές του με έναν μικρό απολογισμό για τις ενέργειες του Δήμου στο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. 
«Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τη γραφειοκρατία δουλεύουμε σκληρά με επιμονή και επιμονή για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη σας. Με σχέδιο, οργάνωση και συστηματικότητα τακτοποιώντας τα του οίκου μας, τα του Δήμου και των Νομικών του Υπηρεσιών. Υπήρχαν πολλά κενά στον τρόπο λειτουργίας και στο νομοθετικό πλαίσιο των υπηρεσιών και των φορέων» επεσήμανε ο κ. Κουκάς ο οποίος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για την δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε να διευκολυνθεί το έργο των Δημοτικών Υπηρεσιών και Οργανισμών προς όφελος του Δημόσιου Συμφέροντος και των Δημοτών.
 
 
Αναφέρθηκε στις μελέτες που προωθούνται και στις προτάσεις που έχουν γίνει για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο Τεχνικό Πρόγραμμα, στις δράσεις για την υγεία και την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Μυκόνου, τις φοροελαφρύνσεις των ασθενών κοινωνικών ομάδων, στο σφαγείο, την τοποθέτηση των αφαλατώσεων αλλά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αδειοδότηση του Δημοτικού Σφαγείου. 
 
 
«Σε όλη αυτή την προσπάθεια στηριζόμαστε στο δυναμικό αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου» τόνισε ο κ. Κουκάς «ακούμε, αξιολογούμε, συνθέτουμε ιδέες και προτάσεις, χωρίς να είμαστε δογματικοί και με βάση το πραγματικό συμφέρον του κάθε Μυκονιάτη και της κάθε Μυκονιάτισσας προσπαθούμε να επιτυγχάνουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση»επεσήμανε. Ξεκαθάρισε ωστόσο «αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε την ευθύνη που έχουμε ως πλειοψηφία ή ότι υποκύπτουμε σε πιέσεις ή εκβιασμούς, αλλά ότι πάντα θυμόμαστε ότι όλοι ζούμε στον ίδιο τόπο και έχουμε τις ίδιες αγωνίες παρά τις όποιες διαφορές μας».