Σύλληψη 2 ατόμων στην Ινδία για το βιασμό γιαπωνέζας τουρίστριας

Σύλληψη 2 ατόμων στην Ινδία για το βιασμό γιαπωνέζας τουρίστριας

 

Δύο αδέλφια συνέλαβε η ινδική αστυνομία, με την κατηγορία ότι βίασαν επανειλημμένα μια 22χρονη γιαπωνέζα τουρίστρια, την οποία κρατούσαν επί τρεις εβδομάδες κοντά στην Μποντ Γκάγια, ιερό τόπο του βουδισμού στη βορειοανατολική Ινδία.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, η τουρίστρια κρατήθε όμηρος υπό την απειλή περιστρόφου μέσα σε ένα απομονωμένο υπόγειο δωμάτιο κοντά στον τόπο του προσκυνήματος, αποκαλύφθηκε από την προκαταρκτική έρευνα.
 
«Όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εξαιτίας των επανειλημμένων βιασμών και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, μεταφέρθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στην Γκάγια (το τοπικό διοικητικό κέντρο) για να λάβει ιατρική περίθαλψη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.
 
Εκεί κατάφερε να διαφύγει και να φθάσει στο Βαρανάσι, όπου κατάφερε να πλησιάσει γιαπωνέζους τουρίστες οι οποίοι την βοήθησαν να έρθει σε επαφή με το προξενείο της Ιαπωνίας στη γειτονική Καλκούτα, πρόσθεσε.
 
Ο Σατζίντ Χαν, 32 ετών, και ο 25χρονος αδελφός του, ο Τζαουάντ Χαν, αμφότεροι ξεναγοί τουριστών, συνελήφθησαν την Παρασκευή, διευκρίνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας Αλόκ Κουμάρ Σινγκ.
 
Η νεαρή γυναίκα, μια γιαπωνέζα φοιτήτρια, είχε φθάσει στην Γκάγια από την Καλκούτα, όπου το Νοέμβριο είχε καταλύσει σ' ένα ξενοδοχείο.
 
Οι προσπάθειες της Ινδίας να εξαλείψει τη βία εναντίον των γυναικών στην επικράτειά της αποτελούν αντικείμενο στενής διεθνούς παρακολούθησης αφότου ένα νεαρό κορίτσι έχασε τη ζωή του έπειτα από έναν ομαδικό βιασμό το Νοέμβριο του 2012 στο Νέο Δελχί, προκαλώντας αγανάκτηση σε παγκόσμια κλίμακα.