Συνελήφθη ο Ξηρός

Συνελήφθη ο Ξηρός

 

 

 

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο δραπέτης- καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό σε σπίτι στην Ανάβυσσο, το οποίο ήταν ενοικιασμένο περίπου δύο μήνες, και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.
 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξηρός είχε εντοπιστεί και βρισκόταν υπό παρακολούθηση για περισσότερους από τρείς μήνες.
 
Ο καταζητούμενος, ο οποίος είχε βαμμένα ξανθά μαλλιά, αν και οπλοφορούσε δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρήθηκε δραπέτης στις 6 Ιανουαρίου του 2014, όταν δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για να δώσει το παρών στο πλαίσιο 9ήμερης άδειας που είχε λάβει.
 
Έπειτα από μερικές ημέρες, στις 20 Ιανουαρίου του 2014, εμφανίστηκε σε βίντεο απειλώντας με ένοπλη δράση κατά του κράτους. Τότε ο 57χρονος δραπέτης καλούσε σε ενότητα τους συντρόφους του και χαρακτήρισε την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού «προσωπική επιτυχία».
 
Μάλιστα για την απόδρασή του είχε αναφερθεί και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για το γεγονός, όπως είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του 2014, ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές.
 
Σημειώνεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, καθώς συμμετείχε σε έξι δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας.