Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

 

 

 

 
Ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας μετά την μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τρίτη ψηφοφορία. Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανακοινώσει στον Κάρολο Παπούλια την παραίτηση της κυβέρνησης και την απόφασή για την διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιανουαρίου. 
 
 
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της naftemporikis το απόγευμα στα γραφεία της ΝΔ έλαβε χώρα μια πρώτη προγραμματισμένη σύσκεψη περιφερειαρχών και δημάρχων που πρόσκεινται στο κόμμα με θέματα πολιτικά και οργανωτικά, ενώ ήδη η επιτροπή ψηφοδελτίων έχει συνεδριάσει πέντε φορές, τα ψηφοδέλτια πανελλαδικά είναι σχεδόν έτοιμα, οι προτάσεις του Μαξίμου έχουν ενσωματωθεί σε αυτά και, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμα.
Στην Αγίου Κωνσταντίνου συνεδριάζουν η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ με αντικείμενο την επικείμενη εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
Δραματικό χαρακτήρα λαμβάνουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, όπου έχουν πέσει όλη στην κυριολεξία πάνω στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να τον μεταπείσουν ώστε να μην προχωρήσει στην ίδρυση του νέου κόμματος. Τελευταία παρέμβαση αυτή του Κ. Λαλιώτη, ο οποίος με δήλωσή του σημειώνει ότι «κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη».
 
 
Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι ακούει με ενδιαφέρον τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να μεταπειστεί.  
Επί της ουσίας δεν είναι υπερβολή ότι τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, το κάθε κόμμα για τους δικούς του λόγους, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
 
 
Η πρόταση προς τον πρώην Πρωθυπουργό είναι να πάνε όλοι ενωμένοι στις εκλογές και αμέσως μετά να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος με όλα τα θέματα ανοιχτά.
 
 
Η πλευρά Παπανδρέου διαμηνύει ότι ακούει όλα τα μηνύματα, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο ο πρώην Πρωθυπουργός να αλλάξει γνώμη.