Μηνύματα του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών για τα Χριστούγεννα

Μηνύματα του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών για τα Χριστούγεννα

 

 

 
Μηνύματα για τα Χριστούγεννα εξέδωσαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.
 
Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής: 
 
Η χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του  Θεανθρώπου αποτελεί  τον μέγιστο συμβολισμό  της ελπίδας για όλη την Χριστιανοσύνη. Σε μια εποχή που η κοινωνία μας πλήττεται και δοκιμάζεται καθημερινά,  σε μια εποχή  αβεβαιότητας , κρίσης αξιών  και ανασφάλειας, αυτός ο συμβολισμός  αποκτά διαφορετική  διάσταση.
 
Η  πίστη και η  ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών που τους αγκαλιάζει όλους, για ένα μέλλον στο οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει, να σχεδιάσει  και να ονειρευτεί , είναι πιο αναγκαία από ποτέ άλλοτε.  
 
Οι νησιώτες μας, παιδιά, μαθητές, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι , έχουν την ανάγκη να κρατηθούν όρθιοι και να δουν αυτό το μέλλον με αισιοδοξία. Με ευχολόγια όμως δεν αλλάζει κάτι. Μόνο με αγώνες και μάχες της πρώτης γραμμής.
 
Αυτή τη  μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί, στο πλευρό των νησιωτών μας, ενωμένοι με μοναδικό μας στόχο να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα τους ,  να επαναφέρουμε την πίστη τους".  
 
Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!
 
 
"Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν, εύχομαι η πνευματική και θρησκευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων να μας ευαισθητοποιήσει, ώστε να αισθανθούμε τα μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας που πηγάζουν από τη Γέννηση του Θεανθρώπου" αναφέρει στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Συνεχίζοντας ο κ. Λεονταρίτης τονίζει τα εξής:
 
"Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το πνεύμα των Χριστουγέννων ας φωτίζει τις επιλογές στη ζωή μας.
Εύχομαι από καρδιάς, στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειές σας, οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων να αποτελέσουν την αρχή μιας νέας δημιουργικής περιόδου, να φέρουν σε όλους μας δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία προκριμένου να ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία και να ατενίσουμε με περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση το μέλλον.
 
Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, μια φωτεινή αφετηρία μιας κοινωνίας περισσότερο δίκαιης και συνεκτικής, χωρίς αποκλεισμούς και ανισομέρειες.  
 
Αυτές τις ώρες, της  θρησκευτικής κατάνυξης, της εσωτερικής γαλήνης και της οικογενειακής θαλπωρής, ο νους μας ας τρέξει σ’ εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας και ας γίνουμε  ο κρίκος  της ανθρώπινης αλυσίδας που θα μας συνδέσει στην προσπάθεια να σταθούμε δίπλα τους έμπρακτα και αθόρυβα.
 
Από βάθους καρδιάς  εύχομαι σε όλους  τους πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου,  Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη, χαρά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία" καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων. 
 
 
Σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρει: 
 
"Η γιορτή των Χριστουγέννων που είναι ταυτισμένη με την γέννηση του θεανθρώπου στέλνει μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, ειρήνης και αισιοδοξίας σε όλη την ανθρωπότητα. Στην δύσκολη εποχή που βιώνει ο λαός μας αυτά τα μηνύματα έχουν μεγάλη αξία. Οφείλουμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση. Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να  δημιουργήσουμε. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ο ένας δίπλα στον άλλο και πιο κοντά σε αυτούς που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οφείλουμε να λειτουργήσουμε με ακόμα περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
 
 
Το μήνυμα των Χριστουγέννων πρέπει να μείνει ζωντανό σε όλη την διάρκεια του έτους. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας, ιδιαίτερα στις στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης και οικογενειακής γαλήνης, είναι ότι με ενωμένες  τις δυνάμεις μας και με πίστη στις αρχές και τις αξίες τις οποίες στηριχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά, με σταθερό βηματισμό προς  το μέλλον.
 
Εύχομαι ολόψυχα το άστρο των Χριστουγέννων να οδηγεί τα βήματά μας στην φάτνη της αγάπης και της αισιοδοξίας. Καλά Χριστούγεννα με υγεία, χαρά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία".
 
 
Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης τονίζει: 
 
"Με χαμόγελο,  αισιοδοξία και κατάνυξη που μας μεταδίδει η γέννηση του Θεανθρώπου να αποχαιρετίσουμε τον χρόνο που φεύγει και να καλωσορίσουμε τον καινούριο. Όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής μας.
 
 
Καμμιά δυσκολία να μη μας λυγίσει.
Κανένα πρόβλημα να μην είναι ικανό να μας απογοητεύσει.
 
 
Εύχομαι να είναι καλή η χρονιά για την Πατρίδα μας και την Περιφέρεια μας. 
Με υγεία σε όλες και όλους, ο καινούριος χρόνος να μας φέρνει πάντα χαρές".