Με ορίζοντα τριετίας η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ

Με ορίζοντα τριετίας η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ

 

 

Την διαβαθμιδική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορά την αποκατάσταση του Χώρου Διάθεσης Απορριμμάτων Μυκόνου ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στην Πάρο.

Κατόπιν την αποδοχής της σύμβασης από το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του κ. Πουσσαίου, θετική ήταν και η εισήγηση και του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβούλου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα MYKONOS NEWS, η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση της αρμοδιότητας από τον Δήμο Μυκόνου προς την Π.Ν.Α. για την υλοποίηση της πράξης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΠ ΠΕΡΑΑ 2007-2013 άξονας προτεραιότητας 4: Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. Κατόπιν αυτού η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του οποίου είναι η 31/12/2013.

Θυμίζουμε ότι την απόφαση για την δημιουργία  διαβαθμιδικής σύμβασης την έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Πουσσαίου στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί.  Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν την εκ νέου επικύρωση της από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ανάγνωση της σύμβασης. Κατόπιν αυτών αναμένονται οι σχετικές υπογραφές των συμβαλλομένων μερών για να προχωρήσει το έργο που σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σύμβαση έχει ορίζοντα τριετίας.