Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

 

Τι χρειαζόμαστε:
 
Για τα cupcakes
 
250 γρ. αλεύρι (ΓΟΧ)
2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
2 αυγά
175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι
 
Για το buttery cream-cheese frosting
 
500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
125 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
 
Πώς το κάνουμε:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
Σε ένα μπoλ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
 
Σε άλλο μπoλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
 
Στο ίδιο μπoλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
 
Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.
Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
 
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
 
Αλείφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.
Τα διακοσμούμε είτε με τρούφα χρωματιστή, διάφορα ζαχαρωτά είτε με φρούτα π.χ. φράουλα, μούρα κτλ.