Με τον Πρέσβη της Κίνας συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού

Με τον Πρέσβη της Κίνας συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού

Με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Du Quien, συναντήθηκε προχθές στην κινεζική πρεσβεία η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Πρέσβη προς την Αντιπεριφερειάρχη και διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προσέλκυση Κινέζων επισκεπτών στα νησιά του Αιγαίου, καθώς, σύμφωνα με τον Πρέσβη, οι Κινέζοι αγαπούν την Ελλάδα και εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για τα νησιά μας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Du,  η κινεζική τουριστική αγορά έχει τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει την ρωσική αγορά μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθώς ο αριθμός των Κινέζων που αναζητά μακρινούς προορισμούς για αναψυχή βαίνει αυξανόμενος. Το 2013, περισσότεροι από 1,3 εκ. Κινέζοι ταξίδεψαν ανά τον κόσμο, ενώ πάνω από 100.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Πολλοί Κινέζοι τουρίστες γνωρίζουν καλά και έχουν εκδηλώσει την προτίμησή τους για τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, καθώς τα έχουν συνδυάσει με χαρακτηριστική φυσική ομορφιά και πλούτο λαϊκής και ιστορικής παράδοσης. 
 
Όπως δήλωσε ο Πρέσβης, η ολοκληρωμένη και στοχευμένη προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μέσω του τρίπτυχου στρατηγικής προώθησης Ιστορία-Παράδοση-Πολιτισμός, θα φέρει άμεσα αποτελέσματα διότι η κινεζική αγορά θα ανταποκριθεί στα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά ταυτότητας προορισμού. 
 
Ο Πρέσβης της Κίνας εξέφρασε το ενδιαφέρον του και δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην προώθηση των νησιών μας στην κινεζική αγορά. Συνέστησε στην Περιφερειάρχη να επικεντρώσει τις ενέργειές της στην νέα γενιά, η οποία θα εκτιμήσει ιδιαιτέρως το Αιγαίο καθώς ταξιδεύει περισσότερο και αναζητά την ταξιδιωτική περιπέτεια.