Ευκαιρίες "μαϊμού" σε αγγελίες για ενοικιάσεις κατοικιών

Ευκαιρίες

 

 

 

Η Διεύθυνση Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή των πολιτών, με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο παραπλανητικών αγγελιών για δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία στόχος των αγγελιών αυτών είναι το "ηλεκτρονικό ψάρεμα" ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή ή και να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα, π.χ. αριθμούς ταυτότητας, διαβατηρίου, ΑΦΜ, προσωπικούς κωδικούς PIN κτλ.
 
Αρκετές φορές μάλιστα, για να πειστούν τα θύματα, γίνεται αναφορά σε μεσολάβηση γνωστής επιχειρηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών ή μεσολάβηση επιχειρηματικών ιστοτόπων, που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς η επικοινωνία με τους υποτιθέμενους αγγελιοδότες "επιδιώκεται" να πραγματοποιείται μέσω e-mail.
 
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμβουλεύει χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα, καθώς και να διασταυρώνουν τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.