Τοποθέτηση Χαράλαμπου Κόκκινου στη Σύσκεψη Εργασίας με τον Υπουργό Υγείας

Τοποθέτηση Χαράλαμπου Κόκκινου στη Σύσκεψη Εργασίας με τον Υπουργό Υγείας

 

 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, συμμετέχοντας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίας του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη στην Ρόδο στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, τοποθετήθηκε ζητώντας άμεσες λύσεις για τα προβλήματα υγείας των νησιών.
 
Επισήμανε την μεγάλη υποστελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας Κω, ένα έργο που έιχε παραδοθεί το 2009.
 
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ζήτησε την άμεση θεσμοθέτηση κινήτρων ώστε να γίνουν περισσότερο ελκυστικά τα απομακρυσμένα νησιά στο ιατρικό προσωπικό, όπως π.χ. η εξασφάλιση δωρεάν στέγης στους γιατρούς. Γι' αυτή την δράση θα μπορούσαν ενδεχομένως να καλυφθούν οι δαπάνες μέσω του νέου ΈΣΠΑ 2014-2020.
 
Επιπλέον ο κ. Κόκκινος ζήτησε την εκχώρηση πόρων από το τομεακό πρόγραμμα Υγείας του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις Περιφέρειες προκειμένου να υλοποιηθούν έργα υποδομών και προμήθεια μηχανημάτων στις μονάδες Υγείας νησιών. Η κυβέρνηση να εμπιστευθέι την αυτοδιοίκηση που μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει άμεσα έργα αφού αφουγκραστεί τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά.