Αντικατάσταση της άδειας μοτοποδηλάτων αλλιώς υπάρχει πρόστιμο

Αντικατάσταση της άδειας μοτοποδηλάτων αλλιώς υπάρχει πρόστιμο

 

 

 

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015 έχουν διορία οι κάτοχοι των μοτοποδηλώτων για να αντικαταστήσουν την άδεια οδήγησής τους, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας, καθώς εκπνέει η διετής προθεσμία που ορίζει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
 
Αυτό αναφέρει σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, η οποία προειδοποιεί τους παραβάτες ότι κινδυνεύουν με πρόστιμο.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποταθούν στην Διεύθυνση Μεταφορών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλιά άδεια.
 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως:
 
«Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015 χωρίς ο κάτοχος να χάσει το κεκτημένο του δικαίωμα».
 
Οι Κάτοχοι άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ – της τροχαίας) δεν υποχρεούνται να προβούν στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχουν άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α.
 
Επίσης όλα τα διπλώματα αδειών οδήγησης Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Μεταφορών, παλαιότερων τύπων, είναι σε ισχύ και δεν χρειάζονται άμεσα αλλαγή.