Χριστουγεννιάτικο κέικ

Χριστουγεννιάτικο κέικ

 

Τι χρειαζόμαστε:
 
250 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. σαμπάνια
400 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. φρούτα αποξηραμένα σε κύβους
 
Για το γλάσο
 
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. νερό
χυμό από 1 λεμόνι
1 βανίλια
 
Πώς το κάνουμε:
 
Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
 
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, ένα ένα τα αυγά και τέλος την σαμπάνια.
 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε και αυτό σιγά σιγά στο μίγμα μας.
 
Στο τέλος ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα, αφού τα έχουμε αλευρώσει πρώτα, και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε ελαφριά.
 
Βαζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
 
Για το γλασο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να πετύχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
 
Ξεφορμάρουμε το κέικ μας σε μια ωραία πιατέλα και περιχύνουμε με το γλασο.
Γαρνίρουμε με ξερά φρούτα ή ξηρούς καρπούς.