Συνάντηση του Π. Συμβούλου Μπάρδου Χρήστου με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Συνάντηση του Π. Συμβούλου Μπάρδου Χρήστου με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

 

 

Συνάντηση με το Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ.Διονύσιο Μεσσάρη και την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κα Τσαμπίκα Καράκιζα, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Χρήστος  Μπάρδος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης της ΠΝΑ για στενή, παραγωγική και συνεχή συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων που έχουν ως αντικείμενο τη Δια Βίου Μάθηση.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε η συνεργασία για την ανάπτυξη δράσεων στον τομέα του  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), αρχίζοντας με τη μετάβαση του ΚΕΣΥΠ Ρόδου στη Χάλκη για τη πραγματοποίηση σχετικού προγράμματος και  ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο για πρόσβαση στα μικρά νησιά της Περιφέρειας μας.  
 
Παράλληλα υπήρξε κοινή απόφαση υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης από τις δύο πλευρές, τα οποία θα  τρέξουν από το ΚΕΚ Γεννηματάς.  Συζητήθηκε επίσης η ιδέα της δημιουργίας περιφερειακού Συμβουλίου Εφήβων, δίνοντας βήμα στους νέους ανθρώπους.
 
Επιπλέον, αποφασίστηκε η προσπάθεια  ενίσχυσης των ΚΕΔΔΥ και των Γραφείων των Σχολικών Συμβούλων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία τους. Τέλος, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Συμβούλου Δια Βίου Μάθησης  κου Άγγελου Ανανία, προτάθηκε ως προορισμός των σχολικών εκδρομών των μαθητών της περιφέρειας μας το Παρίσι, δεδομένης της έκθεσης που έχει ανοίξει τις πύλες της στο μουσείο του Λούβρου και είναι αφιερωμένη στη Ρόδο.
 
Ο κος Μπάρδος και ο κος Μεσσάρης  αποφάσισαν την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας  μεταξύ του τμήματος  Δια Βίου Μάθησης της ΠΝΑ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, το οποίο στόχο θα έχει την προώθηση, προγραμματισμό και υλοποίηση κοινών δράσεων στη βάση των γενικότερων αξόνων δράσης και των Επιχειρησιακών σχεδίων των δύο πλευρών. 
 
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κος Μπάρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
<Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας των φορέων της Δια Βίου Μάθησης. Ο διάλογος και η σύμπραξη σε ένα τόσο ζωτικό τομέα όπως αυτός της Παιδείας, είναι  προαπαιτούμενα για να δουλέψουν οι ¨μηχανές¨ και να αρχίσει η παραγωγή έργου. Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της περιφέρειας μας ανεξάρτητα από το νησί που μένουν.>