Την άμεση εκταμίευση του ποσού για τους πληγέντες της Δωδεκανήσου ζητά ο Χ. Κόκκινος

Την άμεση εκταμίευση του ποσού για τους πληγέντες της Δωδεκανήσου ζητά ο Χ. Κόκκινος

 

 

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση απέστειλε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τους πληγέντες της Δωδεκανήσου. 
 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ν. Αιγαίου ζητάει την άμεση εκταμίευση του ποσού των 200.000 ευρώ από το Ταμείο Ένδειας και την άμεση διάθεσή του στους πλημμυροπαθείς, καθώς και την αύξηση της επιχορήγησης τους λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν. 
 
Στην επιστολή του προς τον υπουργό, ο κ. Κόκκινος χαρακτηριστικά αναφέρει:
 
«Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε ότι η πρόσφατη κακοκαιρία στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου έφερε το θάνατο σε τέσσερις συμπολίτες μας και πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, αμέσως μετά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές και σε συνεννόηση μαζί σας, ανακοίνωσε ότι θα εκταμιευτεί από το Ταμείο Ένδειας – που διαχειρίζεται το Υπουργείο σας – το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ ως βοήθημα στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από την καταστροφική κακοκαιρία». 
 
Τελειώνοντας την επιστολή του ο κ. Κόκκινος επεσήμανε «Επειδή η κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές είναι τραγική και οι ανάγκες μεγάλες και πιεστικές, σας ζητάμε: 
α) την άμεση εκταμίευση του ποσού των διακοσίων χιλιάδων ευρώ από το Ταμείο Ένδειας και την άμεση διάθεσή του στους πλημμυροπαθείς. Να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κερδηθεί χρόνος ώστε να φτάσει το βοήθημα άμεσα στους δικαιούχους.
β) την αύξηση της επιχορήγησής τους λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν διότι το ανακοινωθέν βοήθημα δεν επαρκεί να τις καλύψει. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας ελπίζοντας να ικανοποιήσετε άμεσα, τα αιτήματα των συμπολιτών μας που σας μεταφέρουμε».