Άρθρο του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Άρθρο του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

 

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες. Δυστυχώς όμως στη Χώρα μας το κράτος όχι μόνο δεν είναι κοντά στα ΑΜΕΑ αλλά παίρνονται μέτρα από τη σημερινή Κυβέρνηση που πλήττουν οικονομικά τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους. 
 
Αλλά και σε τοπικό επίπεδο οι Δήμοι των νησιών μας δεν κάνουν αυτά που πρέπει. Αλλά και εμείς οι πολίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι τα άτομα με αναπηρίες είναι συνάνθρωποι μας με τα ίδια δικαιώματα. Άλλωστε δεν γνωρίζουμε εάν κάποια ημέρα υπάρξουμε κι εμείς με κάποια αναπηρία.
 
Ως Κόμμα εμείς, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" έχουμε συγκεκριμένες θέσεις  για τα ΑΜΕΑ ενώ ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τα άτομα αυτά. Σε τοπικό επίπεδο εμείς οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"  ζητάμε την καλύτερη στελέχωση του ΚΕΦΙΑ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων), να ανοίξουν οι ξενώνες του και να φιλοξενούν για θεραπείες ΑΜΕΑ από άλλα νησιά Κυκλαδονήσια, να γίνονται αποστολές κατά διαστήματα από το ΚΕΦΙΑ από τη Σύρο για διαγνώσεις και στα άλλα Κυκλαδονήσια. Αυτά βέβαια προϋποθέτουν στελέχωση κατάλληλη με φυσιοθεραπευτές , εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές, αφού ο σημερινός αριθμός των υπηρετούντων δεν επαρκεί.
 
Επίσης ζητάμε ως ΑΝΕΛ τη λειτουργία της πισίνας που υπάρχει στο χώρο του ΚΕΦΙΑ  με στελέχωση βέβαια κατάλληλη. (Ναυαγοσώστης κ.λπ όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία). Επίσης προτείνουμε ωε ΑΝΕΛ την ενίσχυση των Κέντρων για ΑΜΕΑ και στα άλλα νησιά μας, ζητάμε και προτείνουμε από την Πολιτεία να υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΚΕΦΙΑ στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Σύρου και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Σύρου για θέματα ΑΜΕΑ, όπως και των Δήμων των νησιών μας με το Σύλλογο "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" αλλά και με άλλους παρόμοιους συλλόγους που στηρίζουν τα ΑΜΕΑ. 
 
Ως "Ανεξάρτητοι Ελληνες" έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για τα ΑΜΕΑ, τόσο σε Πανελλαδικό επίπεδο όσο όμως και σε παγκυκλαδικό επίπεδο. Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τα ΑΜΕΑ σε όλα τα Κυκλαδονήσια. Και δυστυχώς γνωρίζουμε ότι σε πολλά νησιά μας υπάρχουν Άτομα με Αναπηρίες που δεν κάνουν θεραπείες γιατί δεν υπάρχουν φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά και σε μικρά παιδιά που δεν έχει γίνει διάγνωση . Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"  είμαστε με θέσεις, γνώσεις και προτάσεις κοντά στα ΑΜΕΑ.
 
Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης 
Δημοσιογράφος - Μέλος των ΑΝΕΛ