Συνάντηση Λεονταρίτη για τη

Συνάντηση Λεονταρίτη για τη

 

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, επισκέφτηκαν σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ Α.Ε., κ. Γεώργιος Καφίρης και ο Πολιτικός Μηχανικός της εταιρείας κ. Γεώργιος Βλαχάκης, προκειμένου να συζητήσουν τις διαδικασίες για την έναρξη του έργου: «Διασύνδεση με υποθαλάσσιο αγωγό των Κυκλάδων με το Λαύριο». 
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Καφίρη, οι εργασίες εκσκαφής κα υποδοχής του αγωγού στη Σύρο, θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις εγκριθούν οι όροι απόθεσης των υλικών που θα προκύψουν από την εκσκαφή, με πιθανότερο σημείο εναπόθεσης το πρώην Λατομείο στη θέση Βούλια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και η αποκατάστασή του.
 
Σε σχετική ερώτηση του κ. Λεονταρίτη, οι εκπρόσωποι της ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ απάντησαν ότι ο αγωγός από το Λαύριο έως τη Σύρο θα έχει ολοκληρωθεί στις 15 Μαΐου του 2016 και κατόπιν θα συνεχιστεί η διασύνδεση με τα νησιά της Μυκόνου, της Πάρου και της Νάξου. 
 
Ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε από τους εκπροσώπους της Εταιρείας το εργατικό δυναμικό που θα απασχοληθεί κατά την υλοποίηση του έργου να επιλεχθούν  από την τοπική μας κοινωνία. Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα απασχοληθούν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι, γεγονός που θα βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας στον κλάδο της οικοδομής ο οποίος πλήττεται εντόνως τα τελευταία χρόνια. 
 
Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας το οποίο θα δώσει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη στα νησιά μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρακολουθεί την  πορεία εξέλιξης των εργασιών και θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών».