Μήνυμα Χαράλαμπου Κόκκινου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Μήνυμα Χαράλαμπου Κόκκινου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

 

 

 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2014 απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα: 
 
«Όπως είναι γνωστό, η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού, για να τιμήσει τα εκατομμύρια των εθελοντών οι οποίοι πολλές φορές με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Στο κίνημα του εθελοντισμού πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο ελληνικός λαός .
 
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες – πιστοί στις αρχές και στις αξίες που στήριξαν το τόπο μας εδώ μας και αιώνες – με αυταπάρνηση και αισθήματα προσφοράς στηρίζουν τον συνάνθρωπο , στηρίζουν το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να έχει η χώρα μας , αλλά και όλος ο πλανήτης μας .
 
Δείχνοντας αλτρουισμό και αλληλεγγύη , στις κρίσιμες και δύσκολες ώρες που βιώνει ο τόπος μας δεν αφήνουμε κανένα μόνο στη κρίση . 
 
Όλοι μαζί με όραμα , θέληση και συνεχή και συνεπή προσπάθεια κρατάμε ψηλά τα ανθρώπινα ιδεώδη . Ο εθελοντισμός είναι το μέσο που οδηγεί σε αυτά».
 
Ο κ. Χ.Κόκκινος παρευρέθη και απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου , όπου τιμήθηκαν τα εθελοντικά σωματεία για τις κοινωφελείς τους υπηρεσίες στον Δήμο Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
 
Στην εκδήλωση μέσω  τηλεδιάσκεψης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων των μεγαλύτερων νησιών του Ν. Αιγαίου .
 
Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου επεσήμανε το σημαντικό ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων και τη πρόθεση της Περιφερειακής αρχής να στηρίξει κάθε ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση , αλλά και κάθε δραστηριότητα τους που θα έχει το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα για την κοινωνία μας.