Αυστραλία: Το βιονικό μάτι γίνεται πραγματικότητα

Αυστραλία: Το βιονικό μάτι γίνεται πραγματικότητα

 

Ο αριθμός των τυφλών στην Αυστραλία ανέρχεται σε πάνω από 500.000, ενώ σε πολλούς απ' αυτούς έχουν καταστραφεί τα οπτικά νεύρα, γεγονός που εμποδίζει τα μηνύματα να φθάσουν στον εγκέφαλο.
 
Ο οργανισμός, έτσι, Monash Vision Group, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Monash University και τους οργανισμούς Alfred Health, MiniFAB και Grey Innovation, ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην κατασκευή ενός βιονικού ματιού, το οποίο θα επαναφέρει την όραση, μεταφέροντας παράλληλα ασύρματα συνθήματα απευθείας σε μόσχευμα που θα βρίσκεται στον εγκέφαλο, χωρίς τη «βοήθεια» του ματιού.
 
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Finkel δήλωσε ότι πρόκειται για μια ριζοσπαστική ανακάλυψη, η οποία υπόσχεται να δώσει τη δυνατότητα σε πάρα πολλά άτομα να ξαναβρούν την όρασή τους, άσχετα με τα αίτια τα οποία προκάλεσαν την απώλειά της.
 
Σημειώνεται ότι η κατασκευή του βιονικού ματιού προϋποθέτει τη συνεργασία πολλών επιστημόνων, από βιομηχανικούς σχεδιαστές και αναισθησιολόγους, μέχρι μηχανικούς ηλεκτρονικής, νευροχειρούργους και οφθαλμίατρους.
 
Ο δρ. Finkel εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση, μέσω του Medical Research Future Fund, θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ανακαλύψεις αυτού του είδους από το στάδιο των εργαστηρίων μέχρι να φθάσουν στο χώρο της αγοράς.
 
Σε συνεργασία με το gossip-tv