Στο αυτόφωρο για χρηματισμό δύο άτομα - Ζητούσαν χρήματα από επιχειρηματίες για άδειες μουσικής

Στο αυτόφωρο για χρηματισμό δύο άτομα - Ζητούσαν χρήματα από επιχειρηματίες για άδειες μουσικής

 

 

 

 
Συνελήφθησαν την Τετάρτη 3/12 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο επόπτες Δημόσιας Υγείας για χρηματισμό από επιχειρηματία προκειμένου να αποφανθούν θετικά για άδεια μουσικής στην επιχείρησή του.
 
Συγκεκριμένα με την αυτόφωρη διαδικασία, πιάστηκαν στα δίχτυα της αστυνομίας δύο Επόπτες Δημόσιας Υγείας σε Περιφερειακή Ενότητα της  Αττικής, ηλικίας 59 και 43 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.
 
Είχε πτοηγηθεί σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δυο υπάλληλοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν θετικά στον οικείο Δήμο, για να χορηγηθεί στο κατάστημά του άδεια χρήσης μουσικών οργάνων. 
 
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (03.12.2014) το πρωί, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν οι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι νωρίτερα είχαν παραλάβει, σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον καταγγέλλοντα, το προσημειωμένο ποσό των (200) ευρώ. 
 
Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και εντός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν άλλα 1.300 ευρώ και μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, που αφορούσαν σε καταστήματα της ίδιας περιοχής.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης εξακριβώθηκε ότι είχαν λάβει, με τον ίδιο τρόπο, χρηματικά ποσά σε άλλες τρεις (3) περιπτώσεις από ιδιοκτήτες - υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής.
 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (04-12-2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.