Γ. Χατζημάρκος στα παιδιά του Κέντρου «Ελπίδα»: «Είμαστε πάντα δίπλα σας»

Γ. Χατζημάρκος  στα παιδιά του Κέντρου «Ελπίδα»: «Είμαστε πάντα δίπλα σας»

 

 

 

 

Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δέχθηκε στο γραφείο του την επίσκεψη των παιδιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο «Ελπίδα» συνοδευόμενα από την Πρόεδρο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες κ. Σταυρούλα Καπούλα. 
 
Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που έθεσε η Πρόεδρος του Κέντρου «Ελπίδα» για την δημιουργία νέου χώρου στέγασης του Κέντρου και των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος  απάντησε στο αίτημα της κ. Καπούλα ότι με το άνοιγμα του νέου ΕΣΠΑ, το δεύτερο εξάμηνο του 2015, θα προωθηθεί σε προτεραιότητα η ένταξη του έργου, καθώς, στη νέα προγραμματική περίοδο, ένα μεγάλο ποσοστό από τους ευρωπαϊκούς πόρους θα κατευθυνθούν σε κοινωνικές δράσεις.  
 
«Η στάση μας απέναντι στους συνανθρώπους μας με τις ιδιαίτερες δεξιότητες, συνιστά τον δείκτη του πολιτισμού μας. Η σημερινή μέρα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής, για να διαμορφώσουμε συνθήκες  αξιοπρέπειας, ευημερίας και ίσων  ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, και να ενισχύσουμε την προσβασιμότητά  τους σε κάθε τομέα και μορφή κοινωνικής δραστηριότητας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης .
 
Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Κέντρου « Ελπίδα», πρόσθεσε: 
 
«Η δύσκολη εποχή που ζούμε μας καλεί να εκδηλώσουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας,  ο ένας για τον άλλο.  Δυστυχώς αυτή η εποχή  έχει αναδείξει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας . Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού χρειάζεται τη βοήθειά μας.  Είμαστε δίπλα σας.
 
Αυτό που μπορώ να δηλώσω, κοιτάζοντας τα παιδιά στα μάτια, είναι ότι θα είμαστε πάντα κοντά σας  με όλες μας τις δυνάμεις.  Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε. Ο στόχος που περιγράψατε είναι μεγάλος  και σημαντικός. Το καινούργιο ΕΣΠΑ ελπίζουμε να ξεκινήσει το 2015. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε το έδαφος που χάθηκε στο παρελθόν, ούτως ώστε να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ξεκινήσει  το νέο
 
Πρόγραμμα. Ένα μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών πόρων θα αφορά κοινωνικές δράσεις,  οπότε θα έχουμε την ευχέρεια να συζητήσουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε  δράσεις όπως οι δικές σας και πολύ περισσότερο το Κέντρο
«Ελπίδα», το κοινωνικό έργο του οποίου είναι πολύ μεγάλο.
 
Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε πως, πέρα  από τα προβλήματα που έχει η εποχή μας, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, όσο κι αν έχουμε καθημερινές αγωνίες για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, μέσα στη σκέψη μας  είναι οι άνθρωποι, οι γονείς οι οποίοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν σε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο  τα παιδιά που έχουν προβλήματα. Στη σκέψη μας είναι  βεβαίως τα παιδιά τα ίδια. Είμαστε πάντα δίπλα σας . 
 
Να θεωρείτε αυτόν τον χώρο, χώρο σας. Οποτεδήποτε θέλετε και αισθάνεστε ότι έχουμε να συζητήσουμε το οποιοδήποτε θέμα, η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή και εμείς εδώ για να σας ακούσουμε».