Ενισχύονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε θέματα τουρισμού

Ενισχύονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε θέματα τουρισμού

 

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχε επί διημέρου στην Κωνσταντινούπολη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλονιάννη. Η επίσκεψη της κας Κεφαλογιάννη που συνοδεύτηκε από ελληνική εντιπροσωπεία είχε ως στόχο την ενίσχυση της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Τουρκίας. 
 
Η ελληνική αποστολή στην οποία συμμετείχε και ο κ. Α. Φιορεντίνος εγκαινίασε την παρουσία του ΕΟΤ στην Τουρκία, με την εγκατάσταση ακολούθου για τουριστικά θέματα στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεων.
 
Η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε  «νέα αφετηρία» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας την μεγάλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία στο Προξενείο Κωνσταντινούπολης για την προβολή του ελληνικού Τουρισμού, με έμφαση στη γαστρονομία και το city break. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία  η Τουρκία εξελίσσεται σε σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα, αφού η τουριστική κίνηση από τη Τουρκία προς τη χώρα μας μετά την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος που σημειωτέον δεν έχει υπολογίσει τους επισκέπτες των νησιών του Α. Αιγαίου καθώς μετράει μόνο αεροδρόμια και συνοριακούς σταθμούς φτάνουν τους 675.000 επισκέπτες, με έσοδα 280.000.000,  2.900.000 διανυκτερεύσεις, και 417 δαπάνη ανά επισκέπτη.
 
Κατά την παραμονή της η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την υπουργό κ. Κεφαλογιάννη είχε σειρά επαφών με τούρκους αξιωματούχους, με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici, με τον υπουργό Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Egemen Bagis καθώς και ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.