Εκδήλωση για τις ΜμΕ και το έργο ευρωπαϊκό shapes

Εκδήλωση για τις ΜμΕ και το έργο ευρωπαϊκό shapes

 

 

 

 
Δράση-ημερίδα  με θέμα «Καινοτομία, Δημιουργικότητα και Επιχειρηματικότητα για τις ΜμΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» διοργανώθηκε σήμερα από την Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στην Αίθουσα παρουσιάσεων του ΕΒΕΔ – Παράρτημα Κω.
 
Όπως ανέφερε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.κ. Χ. Κόκκινος στην ομιλία του «Η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το Παράρτημα της Κω του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου, διοργανώνει  σήμερα στο νησί της Κω την Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Καινοτομία, Δημιουργικότητα και Επιχειρηματικότητα για τις ΜμΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Έργου «SHAPES: Ανταλλαγή κοινών εμπειριών και καλών πρακτικών για την υποστήριξη του δημιουργικού δυναμικού στη Μεσόγειο».
 
Η εν λόγω εκδήλωση απευθύνεται σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση τους για τους τρόπους προώθησης της καινοτομίας και την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις τους.
 
Το έργο SHAPES, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους, υλοποιείται στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος MED Capitalization και έχει ως στόχο την μεταφορά γνώσης και την ενίσχυση της δημιουργικής οικονομίας στην περιοχή της Μεσογείου. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Αναπτυξιακής της εταιρίας, σε μία τέτοια πρωτοβουλία αποδεικνύεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς αυξάνει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.
 
Μαζί με την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., στο έργο συμμετέχουν και άλλοι 12 φορείς από 5 ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τους εταίρους του έργου: Επικεφαλής εταίρος η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Lazio, η Επαρχία της Lucca, ο Δήμος του Prato, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, η Εταιρία Eurokom και το Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας του Lazio από την Ιταλία, το Ινστιτούτο Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Σλοβενίας, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ανδαλουσίας και η Ένωση Δήμων, Περιφερειών και Νομών της Αραγκόν από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο Algarve από την Πορτογαλία, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μασσαλίας από την Γαλλία κα τέλος το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης από την Θεσσαλονίκη.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου SHAPES είναι 1.295.200€ ενώ ο προϋπολογισμός της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. ανέρχεται στα 89.000€».