Παραπέμπονται οριστικά 14 άτομα για την υπόθεση Βατοπεδίου

Παραπέμπονται οριστικά 14 άτομα για την υπόθεση Βατοπεδίου

 Με βούλευμα  του Αρείου Πάγου παραπέμπονται να δικαστούν 14 άτομα για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Γεώργιος Μποροδήμος κατά του  βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Σχετική αίτηση πριν ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελικός λειτουργός, είχαν υποβάλλει ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και το δικηγορικό γραφείο Πελέκη.

Έτσι, στο εδώλιο θα καθήσουν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης,όπως αναφέρει η http://www.naftemporiki.gr

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Μαντέλη, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.