Ψητή τσιπούρα

Ψητή τσιπούρα

 

Διαβάσαμε ότι η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας, πλούσια σε ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αποδεδειγμένα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, κάνουν καλό στην καρδιά, σύμφωνα με δήλωση που προκύπτει από την επιστημονική γνωμοδότηση της EFSA. Το μενού, λοιπόν, της ημέρας επιτάσσει τσιπούρα ψητή από τα νερά της Μεσογείου, και σας ευχόμαστε να έχετε μία καρδιά χαρούμενη που θα σφύζει από υγεία.

Υλικά (για 6 άτομα)

2 τσιπούρες, 1/2 κιλού

1 φλ. ελαιόλαδο

2 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες

3 σ. σκόρδο, λιωμένο

2 κ. σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

1 κ. γλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

    Καθαρίζετε, πλένετε και σκουπίζετε τα ψάρια. Τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα τοποθετείτε σε ένα ευρύχωρο ταψί και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
    Αναμιγνύετε το σκόρδο με το μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.
    Σε ένα ταψί ρίχνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Στρώνετε μέσα τις πατάτες και πασπαλίζετε με το μισό μίγμα του τυριού. Από πάνω βάζετε τα ψάρια, τα οποία πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μίγμα.
    Περιχύνετε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς.
    Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.



MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr