Παραιτήθηκε ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Παραιτήθηκε ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

 

Ως ένδειξη ευαισθησίας, ευθιξίας αλλά και οργής με μια λιτή όσο και καυστική ανακοίνωσή του ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Ζωγραφίδης παραιτήθηκε από την θέση του Γραμματέα του Σώματος.  
 
Ο κ. Ζωγραφίδης φωτογραφίζει ως πολιτικούς υπεύθυνους για τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της τραγωδίας τους «διοικήσαντες το Νομό Δωδεκανήσου, από τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης» οι οποίοι όπως αναφέρει «δεν θωράκισαν αποτελεσματικά τις περιοχές ευθύνης τους, αν και διαχειρίστηκαν πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ,  με αποτέλεσμα τις συχνές καταστροφικές πυρκαγιές, τις θανατηφόρες πλημμύρες και πολλά δυστυχήματα». 
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Ζωγραφίδης στην επιστολή παραίτησής του προς το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου «μετά από ένα τέτοιο κακό, όπου δυστυχώς χάθηκαν άνθρωποι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους και την κοινωνία μας, οι πολιτικοί οι έχοντες πολιτική ευθιξία  παραιτούνται και ζητούν συγνώμη». 
 
Επειδή όμως, όπως ο ίδιος επισημαίνει «τέτοια ευαισθησία, μάλλον δεν προβλέπεται  από την πολιτική κουλτούρα των  λαλίστατων  «Αρχόντων» μας  και επειδή οι άνθρωποι που με στηρίζουν , συμφωνούν με τα παραπάνω, μου υποδεικνύουν τι πρέπει να πράξω. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος», λοιπόν, παραιτούμαι από τη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου καθότι δεν αισθάνομαι άνετα με τη συνείδηση μου, να συνεχίσω να βρίσκομαι  και εγώ στο υπερυψωμένο βάθρο της εξουσίας τους».
 
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή παραίτησης του γραμματέα του Π.Σ. 
 
 
Προς το
Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου 
Ρόδος.
 
 
Κυρία Πρόεδρε
 
 
Όπως γνωρίζετε από τις 23 έως και τις  26 -11-2013  επλήγησαν από  θεομηνία αρκετές περιοχές της Ρόδου  και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου.
Αποκαλύφθηκε  ότι οι διοικήσαντες το Νομό Δωδεκανήσου , από τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης δεν θωράκισαν αποτελεσματικά τις περιοχές ευθύνης τους, αν και διαχειρίστηκαν πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ,  με αποτέλεσμα τις συχνές καταστροφικές πυρκαγιές ,τις θανατηφόρες πλημμύρες και πολλά δυστυχήματα.
 
Κατά την πρόσφατη θεομηνία χάθηκαν τέσσερις ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν δημόσια έργα, υπέστησαν μεγάλες υλικές ζημιές νοικοκυριά , επιχειρήσεις και χάθηκαν πολλά αυτοκίνητα.
Πολιτικοί υπεύθυνοι για τα οδυνηρά αποτελέσματα της θεομηνίας αυτής, που γνώριζαν έγκαιρα την έλευση της, ασφαλώς και  θα υπάρχουν. Θέλω να πιστεύω ότι το συντεταγμένο Κράτος και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα πράξουν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τους  Νόμους.
 
Ως αιρετός όμως της Αυτοδιοίκησης περίμενα να  δω  τη σημαία της Περιφέρειας μεσίστια και να ακούσω ταπεινή συγνώμη προς τους συμπολίτες μας , από εκείνους που εδώ και αρκετά χρόνια  καθορίζουν τις τύχες τους. 
Αντί αυτού τους  είδαμε πάλι στις τηλεοράσεις στη πρώτη γραμμή με πλήρη εξάρτηση μάχιμου εργατοτεχνίτη να ποζάρουν και να δημαγωγούν .
Ως πολίτης δεν ανέχομαι την προσβολή της νοημοσύνης μου. 
Ως αιρετός εξανίσταμαι οργισμένος. 
 
 
Κυρία Πρόεδρε 
 
 
Οι επιτελείς διοικούν και συντονίζουν υπεύθυνα από θάλαμο επιχειρήσεων δίνοντας κατευθύνσεις και εντολές. Δεν ποζάρουν στις τηλεοράσεις αξύριστοι, περίλυποι , λασπωμένοι ή μουτζουρωμένοι , ανάλογα με την  περίπτωση, κρατώντας σκαπτικά ή πυροσβεστικά εργαλεία .  
 
Μετά από ένα τέτοιο κακό, όπου δυστυχώς χάθηκαν άνθρωποι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους και την κοινωνία μας, οι πολιτικοί οι έχοντες πολιτική ευθιξία   ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ  ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ.
 
Χθες για παράδειγμα παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Λετονίας όταν οροφή καταστήματος κατέπεσε και σκότωσε συμπολίτες του. Ναι ,αυτή είναι ύψιστη δημοκρατική πολιτική πράξη, που αποτελεί τιμή στους νεκρούς και  σεβασμό στη λαϊκή εντολή , βάση της οποίας διοικούν όλοι οι αιρετοί και φροντίζουν  να ευημερούν οι πολίτες .
 
 Επειδή όμως τέτοια ευαισυησία, μάλλον δεν προβλέπεται  από την πολιτική κουλτούρα των  λαλίστατων  «Αρχόντων» μας  και επειδή οι άνθρωποι που με στηρίζουν , συμφωνούν με τα παραπάνω, μου υποδεικνύουν τι πρέπει να πράξω.
 
 «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος», λοιπόν, παραιτούμαι από τη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου καθότι δεν αισθάνομαι άνετα με τη συνείδηση μου, να συνεχίσω να βρίσκομαι  και εγώ στο υπερυψωμένο βάθρο της εξουσίας τους.
 
Παρακαλώ θερμά να ανακοινώσετε στο Σώμα την αμετάκλητη παραίτηση μου.
Ευχαριστώ για την συνεργασία  όλα τα μέλη του Προεδρείου και παρακαλώ να πάρετε πρωτοβουλία , να διεξαχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα, την ανθρωποκτόνο θεομηνία στα νησιά μας.
 
 
Με τιμή
 
Γιώργος Η. Ζωγραφίδης