Πανεργατική απεργία την Πέμπτη

Πανεργατική απεργία την Πέμπτη

 

 

 


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ξεκινά την Πέμπτη. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και ιστοσελίδες.

Παράλληλα η Ένωση καλεί σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, στις 12:00, ενώ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 14:00.

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Η απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού ξεκινά την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή τονίζοντας πως αυτή θα είναι η απάντηση «στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην αποεπένδυση».

Με αφορμή τα περί αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως αντιδρά «σε κάθε σκέψη και στόχευση για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών με σκοπό την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων, για κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για προσχηματικό εκσυγχρονισμό του κράτους, με την εφαρμογή της «αξιολόγησης», η οποία όπως τονίζει συναντά την καθολική αντίσταση των εργαζομένων στο δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διεκδικούν:

    Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.

    Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεωνκαι κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.

    Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.


Διαβάστε τη συνέχεια στη http://www.naftemporiki.gr