Εκατοντάδες νεκροί θαλάσσιοι λέοντες ξεβράστηκαν στο Περού

Εκατοντάδες νεκροί θαλάσσιοι λέοντες ξεβράστηκαν στο Περού

 

 

 

Περισσότεροι από 500 νεκροί θαλάσσιοι λέοντες ξεβράστηκαν σε μία ακτή της περιοχής Ανκάς του βόρειου Περού με τις αρχές της χώρας να ερευνούν το περιστατικό χωρίς να έχουν ακόμα προσδιορίσει με σιγουριά την αιτία του μαζικού θανάτου.

Σύμφωνα με τις τοπικές περιβαλλοντικές αρχές, οι νεκροί θαλάσσιοι λέοντες, ενήλικες και ανήλικοι, βρέθηκαν σε μία παραλία της επαρχίας Σάντα, 400 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Λίμα,αναφέρει η http://www.naftemporiki.gr

Ο κυβερνήτης της τοπικής περιφέρειας Σαμάνκο ισχυρίζεται πως τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά δηλητηριάστηκαν από αλιείς της περιοχής προκειμένου να αυξηθούν τα διαθέσιμα οστρακοειδή, που αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων τους. Οι θαλάσσιοι λέοντες τείνουν να πλησιάζουν τις ακτές αναζητώντας οστρακόδερμα και χτένια για να τραφούν. Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα ερευνήσουν τις κατηγορίες, ενώ απομάκρυναν τα πτώματα για λόγους δημόσιας υγείας.

Στις αρχές του ίδιου μήνα, άλλοι 187 νεκροί θαλάσσιοι λέοντες βρέθηκαν στην περιοχή Πιούρα, ακόμα πιο βόρεια, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, καθώς και τέσσερα νεκρά δελφίνια και δεκάδες νεκρές θαλάσσιες χελώνες και πελεκάνοι.

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν διάφορες πιθανές αιτίες όπως ασθένειες, κατάποση πλαστικών απορριμμάτων ή δηλητηρίου, κυνήγι και εμπλοκή σε αλιευτικά δίχτυα, για το θάνατο των ζώων.

Το 2012 σε ένα παρόμοιο περιστατικό είχαν βρεθεί εκατοντάδες νεκρά δελφίνια κατά μήκος των ακτών του Περού, όμως σε εκείνη την περίπτωση το συμβάν αποδόθηκε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις σε εκρήξεις σχετιζόμενες με την εξερεύνηση της περιοχής για πετρέλαιο Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι διαφώνησαν με αυτή τη θεωρία και επικαλέστηκαν φυσικά αίτια για το θάνατο των δελφινιών.