Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος, με θέμα την αλληλεγγύη

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος, με θέμα την αλληλεγγύη

 

 

 

Με στόχο την ανάδειξη της αλληλεγγύης, που είναι ιδιαίτερα σημαντική στη δύσκολη εποχή μας, το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής προκήρυξε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος, με θέμα συναφές με την αλληλεγγύη, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2015.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται (με αλφαβητική σειρά) από τους: Κάσδαγλη Χριστόφορο (συγγραφέα,  δημοσιογράφο), Niemands Rose (συγγραφέα), Νόλλα Δημήτρη (συγγραφέα), Παπαδόπουλο Κώστα των εκδόσεων Ταξιδευτής, Πατούλη Κρυσταλία (δημοσιογράφο, δημιουργό του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής), Στεφανέα Πέτρο (συγγραφέα) και  Θεοφανοπούλου Τζένη (εκπρόσωπο του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής).

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησε το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης και η Κριτική Επιτροπή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, παρουσιάστηκαν  οι όροι συμμετοχής στον Διαγωνισμό, οι οποίοι βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δικτύου  (www.diktioagiasparaskevis.gr ), καθώς και οι στόχοι της διοργάνωσης.

Στο επίκεντρο οι άνεργοι και οι άστεγοι

Όπως ανακοίνωσε η κα Τζένη Θεοφανοπούλου, εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής: «Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αξίας της αλληλεγγύης σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη κρίση, σε συνθήκες μάλιστα ειρήνης. Ωστόσο, παράλληλα με τη λογοτεχνική απόδοση του προβληματισμού γύρω από το ζήτημα της αλληλεγγύης, ο διαγωνισμός στοχεύει σε απτά αποτελέσματα για ανέργους και άστεγους συμπολίτες μας, καθώς τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε ένα βιβλίο, που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους».

Διαβάστε τη συνέχεια στη http://www.naftemporiki.gr