12+1 αλήθειες που ο καρδιολόγος δεν αποκαλύπτει

12+1 αλήθειες που ο καρδιολόγος δεν αποκαλύπτει

 

 

 

 

«Τέρμα τα λίπη και το κάπνισμα, ασκηθείτε, ηρεμήστε». Αυτά είναι όσα μας λέει ο καρδιολόγος. Τι γίνεται όμως με όσα δεν θα τον ακούσουμε να ομολογεί ποτέ;

Σύμφωνα με το reader’s digest, όσο ειλικρινής και αν είναι ο καρδιολόγος σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που ενώ τα σκέφτεται, δε θα τον ακούσετε ποτέ να τα αναφέρει.

«Βάρος; Καλύτερα ας μη μιλήσω»

Οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι γνωστό, ότι έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και τα καρδιολογικά. Όταν όμως ο ασθενής έχει απλά κάποια παραπανίσια κιλά, είναι πιο δύσκολο για τον καρδιολόγο να το αναφέρει ως πρόβλημα, γιατί όλοι δεχόμαστε, ότι κάποιο επιπλέον βάρος είναι αποδεκτό. Αυτό ωστόσο, δε σημαίνει ότι είναι καλό για την υγεία της καρδιάς.

«Η ζάχαρη είναι πραγματικός εχθρός για την καρδιά, όχι τα λίπη»

Όταν καταναλώνετε ζάχαρη, σε όποια μορφή, μπορεί να δημιουργήσετε μια αντίδραση στην ινσουλίνη, η οποία ενδέχεται να αποβεί τοξική για το επιθήλιο των αιμοφόρων αγγείων. Οι περισσότεροι ασθενείς ωστόσο, φαίνεται πως δίνουν περισσότερη σημασία στη χοληστερόλη, ξεχνώντας τις επιζήμιες συνέπειες της ζάχαρης.

«Τα περισσότερα συμπληρώματα δεν προσφέρουν τίποτα στην υγεία της καρδιάς»

Οι γιατροί, που συνιστούν ορισμένα συμπληρώματα είναι συχνά εκείνοι, οι οποίοι διαθέτουν οι ίδιοι αυτά τα συμπληρώματα στο γραφείο τους. Ωστόσο, η αλήθεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι για την πρωτογενή πρόληψη, αν δεν καταναλώνετε ψάρια δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τότε το ιχθυέλαιο είναι ίσως η καλύτερη ιδέα.

«Εάν δεν κοιμάστε καλά, θέλω να το ξέρω»

Η άπνοια ύπνου είναι μια σημαντική αιτία των καρδιακών συμβάντων, όπως η καρδιακή προσβολή, η καρδιακή ανακοπή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Εάν υποψιάζεστε, ότι έχετε άπνοια ύπνου (το ροχαλητό και το αίσθημα της εξάντλησης, είναι χαρακτηριστικές ενδείξεις), θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας.

«Το κόκκινο κρασί δεν είναι πανάκεια»


Διαβάστε τη συνέχεια στον http://www.iator.gr