Εξωτικό μπριάμ με μπαμπού

Εξωτικό μπριάμ με μπαμπού

 

 

 

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του γνωστού και καλοκαιρινού μπριάμ. Η προσθήκη μπαμπού του δίνει μια γεύση εξωτική και ανάλαφρη. Ένα δυναμωτικό, υγιεινό πιάτο με γλυκιά, ασυνήθιστη γεύση...

ΥΛΙΚΑ

- 2 μεσαία κρεμμύδια

- 2 μελιτζάνες

- λίγες λιαστές ντομάτες (πωλούνται σε βαζάκια στα σουπερμάρκετ)

- ¼ λάχανο ψιλοκομμένο

- 1 χυμός ντομάτας

- 1 κύβος λαχανικών

- αλάτι, πιπέρι

- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

- σκόρδο σε σκόνη

- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

- 1 πράσινη πιπεριά

- λωρίδες μπαμπού (θα τις βρείτε σε βαζάκια στα σουπερμάρκετ σαν τουρσί μπαμπού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Αντί για ελαιόλαδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι από το βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες. Θα δώσει άλλη γεύση στο φαγητό σας.
    Στη συνέχεια κόβετε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και ψιλοκόβετε το λάχανο.
    Ρίχνετε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και λιώνετε  τον κύβο λαχανικών.
    Στη συνέχεια σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του προσθέτετε το χυμό ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
    Ρίχνετε λίγο σκόρδο σε σκόνη και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
    Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά, ανακατεύετε συνεχώς και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία. Θα χρειαστεί περίπου 1,5 ώρα για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
    Ανά διαστήματα ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε νερό, αν χρειάζεται. Όταν δείτε ότι τα λαχανικά έχουν γίνει τρυφερά από το βράσιμο, το φαγητό σας είναι έτοιμο. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Θα έχετε ένα δυναμωτικό, υγιεινό πιάτο με γλυκιά, ασυνήθιστη γεύση, λόγω του πρωτότυπου συνδυασμού των υλικών.

Συμβουλή: Όπως όλα τα λαδερά, είναι καλύτερα να το απολαύσετε κρύο ή έστω σε θερμοκρασία δωματίου.

 
MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr/