Μία κτηνοτροφική μονάδα και γεωργικές εγκαταστάσεις με σοβαρές ζημιές στην Ρόδο

Μία κτηνοτροφική μονάδα και γεωργικές εγκαταστάσεις με σοβαρές ζημιές στην Ρόδο

 

 

Μία κτηνοτροφική μονάδα και αρκετές γεωργικές εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την θεομηνία που έπληξε το νησί της Ρόδου. Παρουσία της Γενικού Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Α.Δ.) Χριστιάνας Καλογήρου των Αντιπεριφερειαρχών Φώτη Χατζηδιάκο και Ελευθερίας Φτακλάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνης Χατζηιωάννου και το κλιμάκιο Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) που αποτελείτο από τους Κτηνιάτρους Σόλωνα Ματζιάρα και Μανώλη Δρετουλάκη καθώς και τον Γεωπόνο Μανώλη Μητσοσκούρα έγινε η αποτίμηση σε κτηνιατρικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις από την πρόσφατη θεομηνία στο νησί του νησιού.
 

Τελικώς η ζημιά σε Ζωικό Κεφάλαιο περιορίζεται σε μια εκμετάλλευση στην Παστίδα ενώ στο Φυτικό Κεφάλαιο έχουν μέχρι στιγμής δηλωθεί και αποτιμηθεί ζημιές στη Κρεμαστή στη Δαματριά στην Αρχίπολη και τα Αφάντου.
 
Υπενθυμίζεται στους Παραγωγούς ότι οι αναγγελίες ζημιών στους ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α. σε κάθε Δημοτική Ενότητα πρέπει να γίνονται εντός (2) δυο ημερών για απώλεια ζώων και εντός (15) δεκαπέντε ημερών για ζημιές σε καλλιέργειες.
 
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλεί τους συμπατριώτες μας Παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές να σπεύσουν και να τις δηλώσουν στους  τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Α. να προωθηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης τους.