Η ψυχολογία των ονείρων

Η ψυχολογία των ονείρων

 

 

 

Ο Coutts υποθέτει ότι τα όνειρα τροποποιούν και δοκιμάζουν ψυχικά σχήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου με μια διαδικασία που ο ίδιος αποκαλεί συναισθηματική επιλογή, και ότι οι μόνες τροποποιήσεις εμφανίζονται συναισθηματικά προσαρμοσμένες στη διάρκεια των δοκιμών των ονείρων που έχουν επιλεγεί για διατήρηση, ενώ εκείνα που δεν επιλέγονται εγκαταλείπονται ή τροποποιούνται περαιτέρω για να δοκιμαστούν και πάλι.

Ο Άλφρεντ Άντλερ προτείνει ότι τα όνειρα αποτελούν συχνά μια συναισθηματική προετοιμασία για την επίλυση προβλημάτων, κάνοντας ένα άτομο να βρεθεί μακριά από την κοινή λογική και πηγαίνοντάς το προς μια ιδιόμορφη προσωπική λογική. Τα υπολειμματικά συναισθήματα των ονείρων μπορεί είτε να ενισχύσουν ή να εμποδίσουν τη σχεδιαζόμενη δράση.
Οι εξελικτικές θεωρίες στην ψυχολογία των ονείρων

Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τα όνειρα εξυπηρετούν κάποια προσαρμοστική λειτουργία για την επιβίωση. Η Deirdre Barrett περιγράφει απλά τα όνειρα σαν «σκέψεις σε διαφορετικές βιοχημικές καταστάσεις» και πιστεύει ότι για όλους τους ανθρώπους συνεχίζουν να υπάρχουν τα ίδια προβλήματα-προσωπικά και αντικειμενικά-σε αυτή την κατάσταση.Διαβάστε τη συνέχεια στην http://enallaktikidrasi.com