Σαρδέλα – το ταπεινό θαύμα της φύσης!!

Σαρδέλα – το ταπεινό θαύμα της φύσης!!

 

 

Σαρδέλα, ένα πολύ καλό φαγητό σε θρεπτικές ουσίες και εύγευστο που πρέπει να καταναλώνουμε. Πάμε να δούμε την δύναμη της σαρδέλας…

1. Πρώτα απ’ όλα είναι πλούσια σε εξαιρετικής ποιότητας ωμέγα 3 λιπαρά. Το καλό με τη σαρδέλα είναι ότι έχει το λιγότερο υδράργυρο από όλα τα άλλα ψάρια.
Για να μάθετε περισσότερα για τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά πατήστε εδώ!

2. Η σαρδέλα είναι από τις λίγες καλές και φυσικές πηγές σε σπάνιο συνένζυμο Q10.
Για το συνένζυμο Q10 αξίζει να μάθετε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία: Συνένζυμο Q10: Τι είναι, που το βρίσκουμε και πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας.

3. Η σαρδέλα είναι επίσης πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός τους με τα ωμέγα-3 λιπαρά τους δίνει μεγάλη ικανότητα κορεσμού και κάνουν τη σαρδέλα ιδιαίτερα κατάλληλη για δίαιτες αδυνατίσματος.

4. Τέλος η σαρδέλα είναι πολύ πλούσια σε φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο (επίσης πολύτιμο, δείτε περισσότερα εδώ!) καθώς και σε βιταμίνες D και B12. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει τόσο πολλή, καλή και φθηνή σαρδέλα.

Δεν σας βολεύει να τη μαγειρέψετε;
Αγοράστε την σε κονσέρβα!
Σαρδέλα - ψητήΔοκιμάστε το εξής: τρώτε για ένα μήνα 100 γραμμάρια σαρδέλες ανά 3-4 μέρες.
Στο τέλος του μήνα παρατηρήστε τη διαφορά: στα μαλλιά σας στο δέρμα σας στον τρόπο που δουλεύει το μυαλό σας και η μνήμη σας στη σιλουέτα σας στις αρθρώσεις σας (όσοι έχετε προβλήματα).

Από τα λίγα τρόφιμα που κάνουν τόσα καλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τρώτε σαρδέλες για να έχετε υγεία. Μια σωστή διατροφή με 2 φορές την βδομάδα τουλάχιστον, σαρδέλες σε συνδυασμό με την γυμναστική σας και θα είστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ!

Και μία συμβουλή για να ξεχωρίζετε τις μπαγιάτικες από τις φρέσκες: Αν οι σαρδέλες που ετοιμάζεστε να αγοράσετε έχουν μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια, τότε να τις αποφύγετε. Δεν πρόκειται για κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό τους. Αντίθετα, είναι σοβαρή ένδειξη ότι έχουν μείνει στο ιχθυοπωλείο περισσότερο καιρό από όσο πρέπει.


MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://proionta-tis-fisis.com