Την ελληνική κουζίνα αναδικνύει και τιμά η Ελβετία

Την ελληνική κουζίνα αναδικνύει και τιμά η Ελβετία

 

 

 
Ξεκινά σήμερα η έκθεση "Gouts et Terroirs - Le salon suisse des saveurs authentiques" που διοργανώνει το Καντόνι του Fribourg στην πόλη Bulle (κοντά στην Βέρνη και στην περιοχή Gruyere), με την ελληνική κουζίνα να έχει την τιμητική της στο σαλόνι γαστρονομίας που θα διαρκέσει στην Ελβετία μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. 
 
Τοπικοί παράγοντες ελληνικής καταγωγής όπως και έλληνες επιχειρηματίες με δραστηριοποίηση στον γαστρονομικό κλάδο έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας ελληνικού περιπτέρου εκτάσεως 250 τ.μ.  Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων και κουζίνας.
 
Στο περίπτερο έχει προγραμματισθεί η έκθεση αρκετών ελληνικών διατροφικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο Κρήτης, Μυτιλήνης και Καλαμάτας, κρόκος Κοζάνης και κρασί από δύο οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας και πιθανώς από Νεμέα. Οι οργανωτές θα επιθυμούσαν όμως ενδεχόμενη διεύρυνση της παλέτας εκτιθέμενων προϊόντων ή ενδεχομένως την καλλιέργεια επαφών για επόμενη μελλοντική συμμετοχή. Αναμένονται συμμετοχές δημοσιογράφου/γευσιγνώστη οίνου Νίκου Μάνεση και σεφ Βασίλη Ζαχαράκη, με προβολή ταινίας για ελληνικά κρασιά και δημιουργία ελληνικών πιάτων/γευσιγνωσία αντίστοιχα.
 
Η έκθεση διαθέτει ιστοσελίδα (λειτουργεί στα γαλλικά και γερμανικά) όπου φαίνεται πράγματι η προνομιακή παρουσία της χώρας μας με σύνδεσμο στην αρχική σελίδα με τον τίτλο Kalimera Grèce!