Ευρεία σύσκεψη για τα λιμάνια

Ευρεία σύσκεψη για τα λιμάνια

 

 

 

 

Η προοπτική μετασχηματισμού του Δ.Λ.Τ.Μ σε Α.Ε. κατόπιν συγχωνεύσεων με άλλα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία του νομού ή της περιφέρειάς μας, συζητήθηκε εκτεταμένα στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δήμο Μυκόνου.

Με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του Προέδρου της Ε.ΛΙΜ.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη και της MedCruise κ. Σταύρου αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν τα λιμενικά ταμεία καθώς και οι προοπτική της κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια. Στην συνάντηση παρευρέθησαν στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε., όπως ο κος Τσίτουρας Θεόδωρος Διευθυντής Κρουαζιέρας, ο Περιφερειακός σύμβουλος κος Κουκάς Κων/νος, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ.Μ. καθώς και τοπικοί παράγοντες της Κρουαζιέρας.Βασικό θέμα της συνάντησης στο Δημαρχείο Μυκόνου ήταν η ενημέρωση για την υπάρχουσα νομοθεσία που αφορά τη Στρατηγική Ανάπτυξης του Εθνικού Λιμενικού Συστήματος, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Δ.Λ.Τ. Μυκόνου, ως μέλος της Ε.ΛΙΜ.Ε.

Η γεωγραφική θέση της Μυκόνου όσο και η προβολή της ως διεθνής τόπος αναψυχής την έχουν καταστήσει ως κομβικό σημείο στο Εθνικό Λιμενικό Σύστημα. Για το λόγο αυτό το νέο λιμάνι της έχει χαρακτηρισθεί «Λιμένας Διεθνούς Ενδιαφέροντος», με την ΚΥΑ 8315.2/02/07 (ΦΕΚ Β’ 202/16-02-2007 – «Κατάταξη Λιμένων»), και είναι το μοναδικό λιμάνι στις Κυκλάδες που βρίσκεται στην υψηλότερη κατάταξη λιμένων μαζί με τα λιμάνια των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προοπτική μετασχηματισμού του Δ.Λ.Τ.Μ σε Α.Ε. κατόπιν συγχωνεύσεων με άλλα Δ.Λ.Τ. του νομού ή της περιφέρειάς μας, ταυτόχρονα τονίσθηκε η ανάγκη να επανεξετασθεί το θέμα εάν το Δ.Λ.Τ.Μ. μπορεί να μετασχηματιστεί σε ΑΕ αυτόνομα, άνευ συγχωνεύσεων και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής του να το κατέχει ο Δήμος Μυκόνου.

Ιδιαιτέρως τονίσθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης Προγραμματικών Σχεδίων (Master Plan) στους Λιμένες τις Μυκόνου και ιδιαίτερα για τον Παλαιό  Λιμένα καθώς και η ανάγκη ένταξης τόσο των ώριμων μελετών στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 με την ΕΕ για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν την υπάρχουσα υποδομή των λιμένων μας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου (Δ.Λ.Τ.Μ.) με αφορμή την θετική τουριστική χρονιά και τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου “Queen Elizabeth” την επόμενη μέρα πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους της ΕΛΙΜΕ, MedCruise, ΟΛΠ Α.Ε. και τις τοπικές αρχές, εθιμοτυπική επίσκεψη στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο και μετέπειτα δεξιώθηκε τους προσκεκλημένους και τους τοπικούς παράγοντες της κρουαζιέρας σε γνωστό ξενοδοχείο της χώρας, προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν οι προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί μας.

Σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Μυκόνου ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, το κρουαζιερόπλοιο “Queen Elizabeth” και την ξενοδοχειακή μονάδα για την θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους. ιδιαίτερα δε τον κο Πανταζόπουλο Χαράλαμπο για την ευγενική του χορηγία καθώς και τους εκπροσώπους του κρουαζιερόπλοιου στην Ελλάδα και τη Μύκονο κους Γεωργίου Ιερώνυμο και Κουσαθανά Παναγιώτη, αντίστοιχα, για την διευθέτηση της επισκέψεώς των προσκεκλημένων στο κρουαζιερόπλοιο. 

Ανταλλαγή αναμνηστικών στο Queen Elizabeth Ανταλλαγή αναμνηστικών στο Queen Elizabeth