Έρευνα: Ψηλοτάκουνα, το μυστικό της έλξης για τους άνδρες

Έρευνα: Ψηλοτάκουνα, το μυστικό της έλξης για τους άνδρες

 

 

 

 Αν μια γυναίκα θέλει έναν άνδρα στα πόδια της, μάλλον θα πρέπει η ίδια να... ανυψωθεί μερικούς πόντους, σύμφωνα με μία νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, αναφέρει σε άρθρο της η http://www.naftemporiki.gr

Όπως διαπιστώνει η έρευνα, όσο πιο ψηλά παπούτσια φοράει μια γυναίκα, τόσο περισσότερο έλκει τους άνδρες, οι οποίοι γίνονται έτσι πιο πρόθυμοι να την προσέξουν και να τη βοηθήσουν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Νικολά Γκεγκέν του Πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς «Archives of Sexual Behavior», πραγματοποίησαν πειράματα σε πραγματικές συνθήκες για να διαπιστώσουν την επιρροή που ασκούν τα διαφορετικά είδη γυναικείων παπουτσιών στη συμπεριφορά των ανδρών.

Σε ένα από τα πειράματα, γυναίκες με παπούτσια χωρίς καθόλου τακούνι και άλλες με ψηλό τακούνι ζητούσαν από άνδρες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο στο δρόμο.

Σε ένα άλλο πείραμα, οι ερευνητές έλεγξαν την προθυμία ανταπόκρισης των ανδρών, όταν από μια γυναίκα, που περπατούσε μπροστά τους και φορούσε παπούτσια είτε με ψηλά τακούνια είτε χωρίς τακούνια, έπεφτε κάτω ένα γάντι, με τον άνδρα να σπεύδει να της το δώσει.

Σε ένα τρίτο πείραμα, που διεξήχθη σε μπαρ, μετρήθηκε πόσο γρήγορα οι άνδρες πλησίαζαν μια μόνη γυναίκα, αν αυτή φορούσε ψηλοτάκουνα ή όχι παπούτσια.

Όλα τα πειράματα έδειξαν ότι η προθυμία ενός άνδρα να βοηθήσει μια γυναίκα και γενικά να την προσέξει, αυξάνεται όσο αυξάνεται και το ύψος των τακουνιών της.

Όμως, μεταξύ τους οι γυναίκες δεν φαίνεται να γοητεύονται τόσο από τα ψηλά τακούνια, καθώς δεν παρατηρήθηκε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στη συμπεριφορά τους απέναντι σε άλλες γυναίκες, στα ίδια πειράματα.

«Το μέγεθος των τακουνιών ασκεί ισχυρή επίδραση στη συμπεριφορά των ανδρών», δήλωσε ο καθηγητής Νικολά Γκεγκέν.

Σε επόμενη έρευνα, αναμένεται να μελετηθεί κατά πόσο το μυστικό βρίσκεται στα ίδια τα τακούνια ή στον διαφορετικό τρόπο που λικνίζει το σώμα της μια γυναίκα όταν φορά τέτοια ψηλά παπούτσια.

Όπως ανέφερε ο γάλλος ερευνητής, είναι πιθανό ότι επειδή οι άνδρες έχουν κατ' επανάληψη δει σε διαφημίσεις σέξι γυναίκες - μοντέλα να φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια, έχουν πια την υποσυνείδητη τάση στο μυαλό τους να προσδίδουν, συχνά λανθασμένα, σεξουαλικές προθέσεις σε κάθε γυναίκα που φοράει τέτοια παπούτσια.

Εξάλλου, το να βοηθάει ένας άνδρας μια γυναίκα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένας εύσχημος και διακριτικός τρόπος για να έλθει σε επαφή μαζί της.