«Σαρώνει» στο Kickstarter εκστρατεία χρηματοδότησης αποστολής για τη Σελήνη

«Σαρώνει» στο Kickstarter εκστρατεία χρηματοδότησης αποστολής για τη Σελήνη


Μια νέα μη επανδρωμένη αποστολή με το όνομα Lunar Mission One ελπίζει πως θα γράψει ιστορία στη διαστημική εξερεύνηση, όχι μόνο με όσα θα ανακαλύψει στη Σελήνη, αλλά και με τον τρόπο που θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια. Η Lunar Mission One έχει σχεδιασθεί από τη βρετανική Lunar Missions Ltd, με σκοπό το 2024 να προσεδαφίσει στο φεγγάρι ένα ρομπότ, το οποίο θα μελετήσει το υπέδαφος του δορυφόρου της Γης.

Ωστόσο, αν γίνει πραγματικότητα, δεν θα το χρωστά σε κεφάλαια κάποιας κρατικής διαστημικής υπηρεσίας, αλλά σε απλούς ανθρώπους που θα προθυμοποιηθούν να τη χρηματοδοτήσουν. Γι’ αυτό τον σκοπό, μάλιστα, η Lunar Missions Ltd έχει ξεκινήσει ήδη μια εκστρατεία μέσω του σάιτ Kickstarter, ώστε να συγκεντρώσει 600.000 λίρες που θα χρειασθεί για την αρχική φάση προετοιμασίας της αποστολής. Ένας στόχος που μέσα σε 48 μόλις ώρες έχει καλυφθεί πάνω από το 30%, αφού ήδη έχουν εξασφαλισθεί 216.000 λίρες από 2.350 λάτρεις του διαστήματος.

Όπως δήλωσε στον Guardian o Ντέιβιντ Άιρον, πρώην σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα διαστήματος και ιδρυτής της Lunar Missions Ltd, η εταιρεία στράφηκε στους απλούς πολίτες επειδή έχει γίνει πλέον εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν κονδύλια για ανάλογα εγχειρήματα. «Ουσιαστικά εγκαινιάζουμε ένα νέο μοντέλο εξεύρεσης πόρων το οποίο, αν πετύχει, θα αποδείξει πως τέτοιες αποστολές μπορούν να χρηματοδοτηθούν με έναν εντελώς νέο τρόπο», προσθέτει.


Δείτε τη συνέχεια στη http://www.naftemporiki.gr