Οι 10 Πηγες της Νεοτητας

Οι 10 Πηγες της Νεοτητας

 

 

 

Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες για να επιβραδύνεις το πέρασμα του χρόνου από πάνω σου.

Νομίζεις ότι δεν υπάρχει απάντηση στο χρόνο που περνάει; Εχεις άδικο. Αν δεν δραστηριοποιηθείς, ο χρόνος θα σου πάρει όλα όσα έχεις. Σχεδόν το 70% των παραγόντων γήρανσης είναι στον έλεγχό σου. «Οι άνθρωποι απλώς αποδέχονται το ότι θα αρχίσουν να φαίνονται και να αισθάνονται πιο γέροι, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι απαραίτητο» λέει ο Steven Austad, ειδικός γήρανσης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Μπορείς να γλιτώσεις από το χρόνο – τουλάχιστον για λίγο. Ορίστε ένα οπλοστάσιο που θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι καλύτερα.

1. Δείξε νεότερος
Τα πρώτα σημάδια γήρανσης φαίνονται στο πρόσωπό μας, ειδικά γύρω από τα μάτια. Σε μία πρόσφατη έρευνα στο περιοδικό Ophthalmology καταγράφηκαν οι κινήσεις των ματιών 47 νέων αντρών, που τους έδειξαν φωτογραφίες γηραιότερων αντρών. Οταν τους ζητήθηκε να μαντέψουν την ηλικία των ανθρώπων στις φωτογραφίες, οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην περιοχή των ματιών, ειδικά στα φρύδια και τα χείλη. Αν θες να μειώσεις το πόσο φαίνεσαι, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30, σου λέει η Cameron Rokhsar, δερματολόγος και χειρουργός. Αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ηρέμησε τα μάτια σου
Ενώ γερνάς, η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων γίνεται ολοένα και πιο αργή. Ενας 20χρονος ανανεώνει την εξωτερική στιβάδα του δέρματός του κάθε δύο εβδομάδες. Στα 50 σου, αυτή η διαδικασία παίρνει το διπλάσιο. Το δέρμα σου επίσης σταδιακά χάνει κολλαγόνο. Αυτοί οι δύο παράγοντες προκαλούν ρυτίδες και σακούλες γύρω από τα μάτια. «Οι ρυτίδες σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερος» σου λέει η Rokhsar. Σου προτείνει να χρησιμοποιήσεις Retin-A ή ρετινόλη. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι παράγει κολλαγόνο.

Ξύρισε χρόνια
Ξυρίσου κάθε πρωί. «Η τριβή με το δέρμα προάγει την παραγωγή κολλαγόνου» σου εξηγεί ο Kenneth Beer, δερματολόγος στο West Palm Beach της Φλόριντα. «Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους, για τους οποίους οι άντρες έχουν λιγότερες ρυτίδες από τις γυναίκες». Αν και μία έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Northumbria βρήκε ότι το 60% των γυναικών θεωρεί τη λίγη αξυρισιά σέξι, καλό θα ήταν να την περιορίσεις σε λίγες ημέρες το μήνα. Οι ίδιες γυναίκες είπαν ότι οι φρεσκοξυρισμένοι τύποι φαίνονταν 5,5 χρόνια νεότεροι από αυτούς που είχαν γένια.

Ξύπνα νέος
Η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να προσθέσει πολύ γρήγορα χρόνια στο πρόσωπό σου. Ορίστε γιατί: οι μύες του ματιού κανονικά γυμνάζονται με τον ύπνο REM και ατροφούν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό μπορεί να συμβάλει στις σακούλες κάτω από τα μάτια μετά από μία νύχτα που δεν κοιμήθηκες καλά. Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, μην κόψεις τους υδατάνθρακες στο δείπνο. Μία έρευνα έδειξε οι άντρες που έτρωγαν υδατάνθρακες πριν κοιμηθούν είχαν σημαντικά μεγαλύτερα διαστήματα REM ύπνου. Οι υδατάνθρακες παράγουν ακετυλοχολίνη που προάγει τον REM ύπνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον http://www.iator.gr