Κοτόπουλο με μέλι

Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους και δύο τρόπους, δίνοντας πάντοτε ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα. Εδώ σας προτείνουμε μια ολίγον τι εξωτική συνταγή, αλλά πολύ-πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Η γλύκα του μελιού έρχεται να δέσει με την οξύτητα του πορτοκαλιού και να ιντριγκάρει τον ουρανίσκο μας με το ταξιδευτικό κάρυ.
ΥΛΙΚΑ
- κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε στα τέσσερα.
Το πασπαλίζουμε από όλες τις μεριές με αλάτι και πιπέρι. Το βάζουμε σε ταψί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε στο βούτυρο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το χυμό, το μέλι, την κανέλα και το κάρυ.
Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο που το ψήνουμε 1 ώρα, γυρίζοντάς το να ψηθεί από όλες τις μεριές.
MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr/