Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου

 

Με τους ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Μυκόνου για το έτος 2015.  Σε δύο αντίστοιχες συνεδριάσεις τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και τον Προϋπολογισμό καταψήφισαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

 
Τον προϋπολογισμό εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νικόλας Α. Γκέλος υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για την «οικονομική έκφραση» ενός προγράμματος δράσης για τον τόπο, επισημαίνοντας τη διάθεση συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις και τους φορείς.   
 
Στον ψηφισμένο προϋπολογισμό από την Οικονομική Επιτροπή, ο Αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου σημείωσε μία αλλαγή με κοινωνικό χαρακτήρα, όπου και μεταφέρθηκε το ποσό των 10.000€ από ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων στην καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες. 
 
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι "στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2015 μιας χρονιάς που θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο προϋπολογισμός αποτελεί «βασικό εργαλείο» για τη διοίκηση, αφού η λειτουργία του Δήμου εξαρτάται άμεσα από την εκτέλεση του. Εξαρτάται ουσιαστικά από την πραγματική οικονομική  κατάσταση του Δήμου μας , αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα χρήματα των δημοτών μας. Για τη διοίκησή μας ο προϋπολογισμός, πέραν από ένα τεχνοκρατικό κείμενο στο οποίο παρατίθενται ατέλειωτοι πίνακες και ψυχρά νούμερα, εκπέμπει και πολλά πολιτικά μηνύματα" τόνισε. 
 
"Αυτός ο Προϋπολογισμός εκφράζει τον τρόπο που η νέα διοίκηση θέλει να διαχειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα του νησιού. Αποτυπώνει ταυτόχρονα, τις προτεραιότητες μας ως Δημοτική Αρχή. Προτεραιότητες σε δράσεις, πολιτικές και έργα, που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο νησί μας" επεσήμανε ο κ. Κουκάς. 
 
"Ο φετινός Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα βάζουν τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη Μύκονο μας" ανέφερε ο Δήμαρχος και τόνισε "ότι η προσπάθεια για το νησί μας ξεκινά με την υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2015, ξεκινά από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υπηρετεί το αναπτυξιακό μας όραμα, ξεκινά μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ξεκινά με τη λειτουργία ενός Δήμου σύγχρονου και ανθρώπινου". 
 

 "Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της μείζονος όσο και της ελάσσονος μειοψηφίας, αν και δεν υπερψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα, συμφώνησαν ότι είναι μία αξιόλογη προσπάθεια, την οποία είδαν θετικά και δήλωσαν την πρόθεσή τους για συνεργασία για την επόμενη σύνταξη τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου.