Πως να κάνετε θεραπευτικό μασάζ για ιγμορίτιδα, πονοκέφαλο και κρυολόγημα

Πως να κάνετε θεραπευτικό μασάζ για ιγμορίτιδα, πονοκέφαλο και κρυολόγημα

 

Μας χαλαρώνει, μας ανακουφίζει και μας δημιουργεί ευφορία. Το μασάζ, όμως, παράλληλα μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και θεραπευτικό σε καθημερινά προβλήματα υγείας, όπως οι πονοκέφαλοι, η ιγμορίτιδα και το κρυολόγημα.

Ελέγχει ολόκληρο το σώμα, ενώ μέσα του κρύβει ένα εντυπωσιακό όργανο, τον εγκέφαλο. Ο λόγος για το κεφάλι, στο οποίο συγκεντρώνεται το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα. Οι πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του κεφαλιού μπορούν να δράσουν θεραπευτικά στην περίπτωση πονοκεφάλων, ιγμορίτιδας ή κρυολογήματος. Φυσικά, ένα πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά χωρίς τη συμβουλή γιατρού, ένα απαλό όμως άγγιγμα συμπληρωματικά είναι ικανό να περιορίσει τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν.
Πονοκέφαλος

Υπάρχουν διάφοροι τύποι (κεφαλαλγία τάσης, ημικρανία, αθροιστική κεφαλαλγία) πονοκεφάλου με διαφορετικά χαρακτηριστικά και τρόπους αντιμετώπισης. Καλό είναι, λοιπόν, να δοκιμάσουμε όλες τις παρακάτω μαλάξεις, για να εντοπίσουμε ποιες μας ανακουφίζουν περισσότερο.

Νοητές γραμμές
Τοποθετούμε τους αντίχειρές μας στη μέση του μετώπου, ακριβώς πάνω από τα φρύδια, και ασκώντας ελαφριά πίεση διαγράφουμε νοητές γραμμές, τραβώντας τους προς τα έξω, μέχρι τη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής. Κατόπιν, μετακινούμε τους δείκτες μας λίγο πιο πάνω στο μέτωπο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλη την επιφάνεια του μετώπου.

Κυκλάκια στους κροτάφους

Με τους δείκτες μας ασκούμε ελαφριά πίεση στους κροτάφους για 10˝ . Σταματάμε για άλλα 10˝  και συνεχίζουμε διαγράφοντας κυκλάκια στο σημείο για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Πιέσεις στον αυχένα

Με ενωμένα τα τέσσερα δάχτυλα και των δύο χεριών, κάνουμε κυκλικές κινήσεις για 30˝  στον αυχένα, εκεί που τελειώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Με τη βοήθεια της φύσης

◗ Τα αιθέρια έλαια: Χαμομήλι και λεβάντα για τους πονοκεφάλους. Μελισσόχορτο, μαντζουράνα και βερβένα για τις ημικρανίες.
◗ Η μαγική κίνηση: Μαλάξεις που διαγράφουν κύκλους στους κροτάφους.
◗ Tip: Θα ανακουφιστούμε αν ξαπλώσουμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και βάλουμε κρύες κομπρέσες στο μέτωπό μας.
ΙγµορίτιδαΔιαβάστε τη συνέχεια στην http://enallaktikidrasi.com/