Γιατί τελικά κάνουμε πλαστικές επεμβάσεις ;

 Γιατί τελικά κάνουμε πλαστικές επεμβάσεις ;

 

 

Σχεδόν καθημερινά δεχόμαστε πληροφορίες που αφορούν την πλαστική χειρουργική . Νέες μέθοδοι και εφαρμογές , μια συνεχής εξέλιξη, με στόχο το σπουδαίο αποτέλεσμα της εμφανισιακής τελειότητας .
Η ομορφιά ή ότι θεωρείται στην εποχή μας ομορφιά , πλέον κλωνοποιείται και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους . Πολλοί δέχονται τις πληροφορίες με καθαρά ιατρικό ενδιαφέρον . Άλλοι με μια υποψία προσωπικής περιέργειας . Και άλλοι πάλι αβίαστα καταφεύγουν σε αυτή .

Ποιο είναι το προφίλ των ατόμων αυτών και οι λόγοι που καταφεύγουν με τόση ευκολία σε αυτή ; Το σίγουρο είναι πάντως ότι με πρόφαση την αισθητική βελτίωση , ενδόμυχα υπάρχει η επιθυμία για βελτίωση αν όχι και αλλαγή της ζωής τους και λύση προβλημάτων , χρόνιων ή και πρόσφατων .
Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά :

• Άτομα ανασφαλή ως προς τη δυναμική της εμφάνισης τους στους άλλους .
• Άτομα που έχουν ανασφάλεια ως προς το εκτόπισμα της προσωπικότητας τους . Άρα με μια τέλεια εμφάνιση καλύπτω τα κενά .
• Άτομα που στη σύγκριση , η εικόνα της μητέρας ή του πατερά ή των αδελφών ήταν πάντα πιο δυνατή από τη δική τους .
• Άτομα επιρρεπή στα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς .
• Άτομα που δίνουν προτεραιότητα και ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα τους .
• Άτομα με έντονο το φόβο του γήρατος και του χρόνου που περνά .
• Άτομα που μπορεί να έχουν μια προβληματική σχέση με το άλλο φύλο ή η να διατηρούν μια προβληματικής σχέση, την οποία με αυτό το τρόπο πιστεύουν ότι θα διατηρήσουν .
• Άτομα που προσδοκούν μέσα από την εμφάνισή τους επαγγελματική καταξίωση.

Σίγουρα βέβαια ρόλο παίζει και η προβολή της πλαστικής χειρουργικής στη σύγχρονη κοινωνία . Η ευκολία με την οποία γίνονται οι πλαστικές επεμβάσεις και πλέον και το χαμηλό κόστος . Το ότι δεν αποτελεί ταμπού η παραδοχή ότι κάποιος έχει προβεί σε κάποια επέμβαση .

Σε καμία περίπτωση ωστόσο μια τόσο δραστική παρέμβαση στο σώμα μου δεν αποτελεί λύση άλλων προβλημάτων στη ζωή μου πέρα από τις εμφανισιακές ατέλειες, εάν δε «συνοδεύεται» από μια δομημένη προσωπικότητα . Πολλές φορές αυτές οι «ατέλειες» αποτελούν και το χαρακτηριστικό που μας κάνει μοναδικούς και ξεχωριστούς από τους άλλους , προσδιορίζοντας τις γραμμές της προσωπικής ομορφιάς . Το νυστέρι του χειρουργού δεν είναι το μαγικό ραβδί που θα μου αλλάξει ριζικά τη ζωή . Γιατί τις περισσότερες φορές , τα άτομα αποκτούν μια τέλεια εικόνα, όμως η αδύναμη προσωπικότητα παραμένει , βάζοντας ακόμη περισσότερο το άτομο σε απογοήτευση , καθώς οι προσδοκίες που είχε δεν επαληθεύονται . Η αλλαγή πρέπει να ξεκινά από μέσα , ψυχικά και πνευματικά για να μπορέσει να ακολουθήσει και η εξωτερική βελτίωση .

MykonosDaily.gr σε συνεργασία με τα http://www.neadiatrofis.gr